STRAŠAN SKANDAL SRBINA: Vređao Turčina na rasističkoj osnovi tokom meča! Sve snimljeno! Biće drakonski kažnjen!
Foto: EPA/Mario Cruz

nema oprosta za ovo

STRAŠAN SKANDAL SRBINA: Vređao Turčina na rasističkoj osnovi tokom meča! Sve snimljeno! Biće drakonski kažnjen!

Ovaj detalj nije promakao ni glavnom arbitru Andreasu Dufvu, koji je sve zabeležio u zapisniku

Objavljeno:

Fudbaler švedskog Umea Deniz Jaldir podneo je prijavu tamošnjem fudbalskom Savezu protiv igrača Halmštada Dušana Đurića zbog uvreda na nacionalnoj osnovi.

Momak poreklom iz Turske naveo je da ga je 36-godišnji Šveđanin srpskog porekla tokom utakmice dveju ekipa u sklopu druge lige koja je bila na programu ove sedmice vređao na rasističkoj osnovi.

U saopštenju koje je izdao Jeldirov klub navodi se da je do incidenta došlo prilikom jednog duela, a da se sve čulo na snimku. Ovaj detalj nije promakao ni glavnom arbitru Andreasu Dufvu, koji je sve zabeležio u zapisniku.

Iz kluba su podržali Jaldira i poručili da je takvo ponašanje neprihvatljivo, a sličnu poruku imao je i potpredsednik Saveza Lars-Krister Olson koji je poručio da vrlo ozbiljno pristupaju ovom slučaju.

Čitav incident je privukao i veliku pažnju švedskih medija za koje je 25-godišnji Jaldir rekao da se oseća tužno da postoje ljudi koji čak u ovom veku šalju rasističke poruke.

- Tužan sam zbog ovakvih rasističkih reči koje su mi upućene na terenu u vreme kada se svet u 2020. godini bori protiv rasizma - kazao je fudbaler poreklom iz Turske.

Inače, utakmica je okončana ubedljivom pobedom Halmstada (4:0), a Đurić je na terenu proveo 77 minuta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.