GOTOV NAJVEĆI TRANSFER POSAO U ITALIJI: Džeko od petka u Juventusu, Milik u Romi, a Iguain traži novi klub!
Foto: EPA/Massimo Percossi

završena saga

GOTOV NAJVEĆI TRANSFER POSAO U ITALIJI: Džeko od petka u Juventusu, Milik u Romi, a Iguain traži novi klub!

Andrea Pirlo očekuje da već za vikend ima u timu Džeka na otvaranju Serije A

Objavljeno:

Gotov je veliki transfer posao u Italiji o kome se pisalo nedeljama. Edin Džeko je novi igrač Juventusa, a Roma je kao njegovu zamenu dovela Arkadijuša Milika.

Najpre, krenimo od toga da je Gonzalo Iguain zvanično napustio "staru damu" koja je zbog toga ostala bez 18,3 miliona evra koje će računati kao gubitak.

E sad, druga stvar je da se na to nadovezuje da je završen posao oko dolaska Edina Džeka, javlja "Skaj Italija" i donosi detalje dogovora.

Klub iz Torina će Romi platiti 15.000.000 za obeštećenje, dok reprezentativcu BiH sledi godišnja plata od 7.500.000 evra. Očekuje se da iskusni centarfor već u petak prođe lekarske preglede, a Andrea Pirlo se nada da će na njega moći da računa već za vikend na otvaranju Serije A.

S druge strane, u ceo ovaj dil je uključen i Napoli koji šalje Arkadijuša Milika u Rim, najpre na pozajmicu, ali sa obavezom otkupa ugovora na kraju sezone. I kod njega su poznati finansijski uslovi - 18.000.000 fiksno, plus još 7 miliona za lako ostvarive bonuse.

Oko Milika je ostao da se reši samo još jedan detaljčić. Da Poljak produži ugovor sa Napolijem (do juna 2022) osiguracije radi. Italijani pišu da je to samo formalnost...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.