MNOGO RANIJE NEGO ŠTO SMO OČEKIVALI: Otkriveno je kada srpske sudije počinju da VARe!
VAR tehnologija u srpskom fudbalu, Foto: EPA/Ali Haider/EPA/Andrej Cukić

DONETA ODLUKA

MNOGO RANIJE NEGO ŠTO SMO OČEKIVALI: Otkriveno je kada srpske sudije počinju da VARe!

Jovan Šurbatović je izvestio prisutne da je juče potpisan ugovor o implementaciji centralizovane VAR tehnologije na utakmicama Superlige Srbije

Objavljeno:

Na sednici Zajednice klubova Superlige u Staroj Pazovi, objavljeno je kada će srpske sudije dobiti pomoć od VAR tehnologije.

Dok su Grobari pravili protest protiv Saveza, Zajednici se obratio Jovan Šurbatović, nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Beograda, a sada generalni sekretar FSS.

Po njegovim rečima, VAR će na srpskim terenima biti u funkciji već od naredne sezone, odnosno od leta 2021. godine. U planu je da pred sezonu 2021/22 svi tereni u elitnom rangu budu pokriveni sistemom.

Jovan Šurbatović je izvestio prisutne da je juče potpisan ugovor o implementaciji centralizovane VAR tehnologije na utakmicama Superlige Srbije koja će biti u potpunosti primenjena od početka naredne takmičarske sezone 2021/2022.

Za uvođenje VAR sistema se ranije zalagao Partizan, a sada se stiče utisak da su svi klubovi elitnog ranga zainteresovani za korak napred u takmičenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.