SKUPŠTINA SUPERLIGE UDARILA NA PARTIZAN: Ozbiljne optužbe na račun crno-belih, posebno upućene čelnicima kluba!
Bjeković, Vučelić i Kokeza, Foto: FSS

SAOPŠTENJE!

SKUPŠTINA SUPERLIGE UDARILA NA PARTIZAN: Ozbiljne optužbe na račun crno-belih, posebno upućene čelnicima kluba!

Sada se očekuje da iz Humske "zašilje" penkalo, iako je prvobitno saopštenje najavljeno za sredu...

Objavljeno:

Predstavnici 35 klubova dva najviša ranga srpskog fudbala na sednici Skupštine Superlige održanoj u utorak osudili su ponašanje čelnika Partizana.

Tačnije, neučestvovanje u radu organa Zajednice i javna obraćanja koja, kako se navodi u saopštenju, “nanose nemerljivu štetu domaćem fudbalu”.

Sednici nisu prisustvovali predstavnici Partizana, Radničkog i Zlatibora, dok su kao gosti prisutni bili predsednik FSS Slaviša Kokeza, generalni sekretar Jovan Šurbatović i Milan Karadžić, predsednik Sudijske komisije na koju su se crno-beli najviše i žalili.

Istupi Partizanovih predstavnika su bili centralna tema, a svi klubovi su jednoglasno osudili postupke kluba iz Humske uz “nepoštovanje prema insistuciji i značaju fudbalskog kluba Partizan”.

Slaviša Kokeza u Humskoj
Slaviša Kokeza u Humskoj foto: Starsport©

Svi predstavnici klubova konstatovali su da je “suđenje na visokom nivou, znatno višem nego prethodnih sezona”, pa je tako rad Sudijske komisije FSS i predsednika Milana Karadžića “posebno pohvaljen”.

Zajednica Superligaša je apelovala na Partizan da stavove iznosi u okviru institucionalnih organa.

- I ovoga puta klubovi su jednoglasno pružili podršku rukovodstvu FSS na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom, uz ocenu da je dosadašnji rad FS Srbije značajno podigao opštu sliku i kvalitet domaćeg fudbala - dodaje se u saopštenju.

Na kraju, generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović izvestio je prisutne da je juče potpisan ugovor o implementacioji centralizovane VAR tehnologije na utakmicama Superlige koja će se primenjivati od sezone 2021/2022.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.