RADIO JE ŠTA JE HTEO, BRAZILSKI ČAROBNJAK - KLEO: Decenija od magije koja je Ligu šampiona pretvorila u stvarnost!
Foto: Starsport©

jubilej

RADIO JE ŠTA JE HTEO, BRAZILSKI ČAROBNJAK - KLEO: Decenija od magije koja je Ligu šampiona pretvorila u stvarnost!

Navijači tima sa Marakane su mu u povoju društvenih mreža pretili lomljenjem nogu, spominjali mu familiju, ali braziski napadač nije se na to preterano obazirao

Objavljeno:
Nikola Husein

Gabrijel Kordoba, poznatiji kao Kleo dospeo je u žižu javnosti leta 2009. godine, kada se odlučio na potez koji je pre njega učinio samo Milko Đurovski - prelazak direktno iz Zvezde u Partizan.

Brazilac koji je i na Marakani bio golgeterski raspoložen, rešio je da napravi pravi zemljotres u Srbiji i pojača crveno-belog večitog rivala i to bez obeštećenja.

Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić imao je priliku da otkupi Klea, ali crveno-beli su smatrali da tih 800.000 evra, koliko im je tada traženo, ne odgovara kvalitetima Brazilca.

- Zvezda trenutno nije u mogućnosti da produži ugovor sa Kleom. A, pored toga, prema našem mišljenju, on na terenu nije pokazao da je vredan novca koji traži - objasnio je tada Adžić.

foto: Starsport©

Navijači tima sa Marakane su mu u povoju društvenih mreža pretili lomljenjem nogu, spominjali mu familiju, ali braziski napadač nije se na to preterano obazirao.

Već na debiju protiv velškog Rila postigao je gol za fudbalske udžbenike, kada je makazicama sa više od 15 metara kao da je jasno i glasno poslao poruku svim kritičarima sadržine: "Pustite me na miru, ja samo želim da igram fudbal".

Tako i bi...

Kleo je u prvoj godini igranja u Humskoj za kratko vreme postao ljubimac navijača, postigao gol Zvezdi na sred Marakane i tako zapušio usta svima koji su ga vređali, ali ono što se dogodilo leta 2010. godine je posebna priča.

Skroman, miran, tih, večito nasmejan van terena, a na njemu - zver! Prvi strelac tadašnjih kvalifikacija za Ligu šampiona bio je Kleo, koji je osam puta pogodio na šest mečeva crno-belih.

1 / 10 Foto: Starsport©

Na svakoj utakmici postigao je najmanje po pogodak: Pjunik je matirao i u Beogradu i u Jerevanu, Helsinkiju je zatresao mrežu u Humskoj 1, a onda dva puta u Finskoj, da bi sve začinio kada je bilo najpotrebnije, pošto je smestio i Anderlehtu loptu u okvir na Topčiderskom brdu, dok je u Briselu napisao svoj doktorski rad sa dva pogotka u mreži belgijskog golmana reprezentativnog kalibra Prota.

I u Ligi šampiona nastavio je svoju seriju, pogađao je protiv Arsenala kako u Humskoj, tako i u Londonu i zlatnim slovima se upisao u istoriju kluba kao fudbaler koji je bukvalno sam uveo tim u Ligu šampiona.

Da napomenemo, da je Kleo dobio i srpski pasoš, ali nikada se nije govorilo o tome da nastupa za našu reprezentaciju iako je on imao želju, međutim, neke druge struje su o tome odlučivale, ali, nije ni vreme ni mesto da se piše o tome trenutno.

Ovo je tekst posvećen Kleu, koji je pre tačno 10 godina celoj Srbiji i Evropi pokazao kakav je napadač i da ga ništa osim fudbala ne zanima, a nakon njegovog odlaska se više nije pojavio takav igrač sa tom harizmom i lakoćom kojom je tresao mreže, neretko i vrlo atraktivno.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.