Vrhovni sud odbio žalbu Zdravka Mamića!
Foto: Beta/Almir Razić

odluka je konačna

Vrhovni sud odbio žalbu Zdravka Mamića!

To što će mu se suditi u odsustvu ne umanjuje njegovo pravo na odbranu

Objavljeno:

Hrvatski Vrhovni sud odbio je žalbu Zdravka Mamića, nekada prvog čoveka Dinama iz Zagreba, i potvrdio prvostepeno rešenje Županijskog suda u Osijeku kojim je pravosnažno odučeno da mu se sudi u odsustvu.

Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala Zdravka Mamića tereti, zajedno s drugim optuženima, da je počinio krivična dela zloupotrebe poverenja u privrednom poslovanju u okviru zločinačkog udruženja.

Za Zdravkom Mamićem Hrvatska je raspisala međunarodnu poternicu i izdala evropski nalog za hapšenje.

Zdravko Mamić pored hrvatskog ima i državljanstvo BiH, gde se nalazi, a tamošnji pravosudni organi su ranije utvrdili da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za njegovo izručenje Hrvatskoj.

Zdravko Mamić se tereti i za izvlačenje još 16,7 miliona kuna iz FK Dinama. Taj novac, tvrdi se u optužnici, Mamić je izvlačio između septembra 2002. i marta 2007.

- Prema optužnici oštećen je jedan od najeksponiranijih sportskih klubova u Hrvatskoj, a optuženi je pri tome stekao izrazito veliku protivpravnu imovinsku koristi na štetu tog kluba. Neupitna je i zainteresenovanost javnosti za ishod tog krivično postupka - navodi se u današnjem saopštenju Vrhovnog suda.

Iako će se Mamiću suditi u odsustvu, to ne umanjuje njegovo pravo na odbranu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.