U Vuhanu se opet igra fudbal!
Vuhan, Foto: EPA

PROCES OZDRAVLJENJA JE SKORO GOTOV

U Vuhanu se opet igra fudbal!

Fudbaleri su bili u inostranstvu čak 104 dana

Objavljeno:

Kineski fudbalski klub Vuhan Zal vratio se u svoj grad nakon više od tri meseca odsustva zbog pandemija korona virusa. Fudbaleri Vuhana su u januaru otišli na zimske pripreme u Španiju, ali su u inostranstvu neplanirano ostali čak 104 dana.

Posle dužeg tranzita u Nemačkoj sleteli su na aerodrom u Šenženu gde su morali da prođu tronedeljni karantin. Po povratku u Vuhan, priređen im je emotivan doček više stotina navijača na železničkoj stanici u tom gradu.

- Posle više od tri meseca lutanja, članovi tima su konačno krenuli kućama - navedeno je iz kluba na društvenim mrežama. Okupljeni navijači su nosili odeću u timskoj narandžastoj boji, pevali i igračima davali cveće.

Igrači Vuhana će sada biti sa porodicama pre nego što nastave da treniraju. Ekipa Vuhana je početkom januara otišla u Malagu na pripreme, ali im je u tom gradu naredjen strogi karantin.

Trener Hoze Gonsales je tada rekao španskim medijima da igrači nisu zaraženi korona virusom i tražio je da se oni ne "demonizuju". Kineska Super liga je trebalo da počne 22. februara, ali je odložena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.