NAPOKON SU PROCURILI DATUMI NASTAVKA LIGE ŠAMPIONA: Zna se i kada će početi naredna sezona!
Liga šampiona - ilustracija lopte, Foto: Profimedia

AKO SVE PROTEKNE PO PLAnu

NAPOKON SU PROCURILI DATUMI NASTAVKA LIGE ŠAMPIONA: Zna se i kada će početi naredna sezona!

Izgleda da je zaista sve poznato

Objavljeno:

Dugo smo čekali, ali ako je verovati pisanju stranih medija, UEFA konačno zna datume za nastavak Lige šampiona, tačnije, njeno privođenje kraju.

Prema planu, o kojem je i ranije bilo reči, sve utakmice Lige šampiona za sezonu 2019/20 biće odigrane u avgustu. Biće zakazane u zgusnutom rasporedu, a prvo će biti dovršeni dvomeči osmine finala u kojima je preostalo da se odigraju revanši.

Ta četiri meča biće zakazana za 7. i 8. avgust, kada se sastaju:

Real - Siti (1:2),

Čelsi - Bajern (0:3),

Lion - Juventus (1:0),

Napoli - Barselona (1:1)

Prema saznanju italijanskih novinara, prve utakmice četvrtfinala bile bi odigrane 11. ili 12. avgusta, a revanši odmah potom - 14. i 15. avgusta. Podsetimo, za tu fazu su se već kvalifikovali Pari Sen Žermen, Lajpcig, Atalanta i Atletiko Madrid.

Prve utakmice polufinala bile bi na programu 18. i 19. avgusta, a revanši 21. i 22. avgusta, dok bi finale bilo odigrano 29. avgusta u Istanbulu, na stadionu "Ataturk".

Naredna sezona Lige šampiona u tom slučaju bi počela 20. oktobra.

Kada je u pitanju Liga Evrope, ona bi bila igrana 2. ili 3. avgusta, kada bi morala da budu odigrana preostala dva prva meča osmine finala, Sevilja - Roma i Inter Hetafe. Preostali revanši te faze, uključujući i navedena dva para, bili bi odigrani 6. avgusta.

Posle toga, prve utakmice četvrtfinala Lige Evrope bile bi odigrane 10. avgusta, revanši 13. avgusta, polufinala 17. i 20. avgusta, a finale 27. avgusta, na Gdanjsk arena.

Ovo je za sada nezvanično saznanje, ali je toliko precizno razrađeno da navodi na zaključak da bi UEFA zaista mogla da usvoju ovu ideju i da na ovaj način okonča sezonu evro-kupova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.