UPRAVA PARTIZANA ODRŽALA SASTANAK SA IGRAČIMA: Doneta je odluka o smanjenju plata zbog koronavirusa!
FK Partizan, Foto: Starsport©

MORA OVAKO

UPRAVA PARTIZANA ODRŽALA SASTANAK SA IGRAČIMA: Doneta je odluka o smanjenju plata zbog koronavirusa!

Velika većina igrača pristala je na kompromis, dok neki još uvek razmišljaju

Objavljeno: 15:27h

Fudbalski klub Partizan doneo je veoma važnu odluku zbog krize nastale usled pandemije koronavirusa. Crvena zvezda je u dogovoru sa igračima smanjila primanja fudbalerima za 50 procenata, a na isti način reagovali su i u Humskoj.

Ovog popodneva će biti ozvaničena odluka o smanjenju plata za 50 odsto u naredna tri meseca.

Velika većina igrača pristala je na kompromis, neki još uvek razmišljaju, ali će bez obzira na to Partizan ozvaničiti odluku s obzirom da je dobio i pismenu podršku UEFA i FIFA.

FK Partizan
FK Partizan foto: Starsport©

- Kako je realno očekivati da će se vanredno stanje ukinuti tek u drugoj polovini maja, a fudbalska prvenstva nastaviti tokom juna, to je jasno da se međusobna prava i obaveze između klubova (poslodavaca) i profesionalnih fudbalera (zaposlenih) ne mogu ostvarivati kao u periodu redovnog stanja.

S tim u vezi, a na osnovu preporuke FIFA (COVID-19 Football Regulatory Issues), Mišljenja Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i članova 116. i 117. Zakona o radu RS, a u vezi sa čl. 137. Zakona o obligacionim odnosima, FK Partizan je, na svojoj sednici Upravnog odbora, jednoglasno zaključio sledeće:

* UO FK Partizan, uz saglasnost šefa stručkog štaba, donosi odluku da se u tromesečnom periodu svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba, određuje umanjenje ugovorenih mesečnih primanja za 50 odsto - navodi se u saopštenju FK Partizan.

Odluka je rezultat višednevnih sastanaka sa igračima, kojima je najpre predočena ideja koja je na kraju i obostrano utanačena i stavljena na papir.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.