LEGENDA HTELA U ZVEZDI DA ZAVRŠI KARIJERU, A NAJGORE MU BILO NA MARAKANI: Srušio mi se svet u Beogradu!
Foto: youtube/ BosnianDOfficial

OTVORIO DUŠU

LEGENDA HTELA U ZVEZDI DA ZAVRŠI KARIJERU, A NAJGORE MU BILO NA MARAKANI: Srušio mi se svet u Beogradu!

- Najgori trenutak karijere mi je ta utakmica - prisetio se čuveni fudbaler

Objavljeno:

Zvjezdan Misimović legenda je reprezentacije BIH-a s 84 nastupa i 25 pogodaka. Više nastupa od njega su skupili Edin Džeko, Emir Spahić i Miralem Pjanić, a više golova dali su samo Džeko i Ibišević.

U oktobaru 2005. godine BiH je igrala ključnu utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Srbije i Crne Gore, a trebala im je pobedana beogradskoj Marakani. Ta utakmica ostala je Misimoviću u ružnom sećanju.

- Najgori trenutak karijere mi je ta utakmica. Imao sam baš veliki motiv da se dokažem. Nekoliko dana ranije smo igrali sa San Marinom i prišao mi je direktor reprezentacije Ahmed Pašalić i rekao da me odmaraju za Srbiju i da neću igrati. Rekao sam ok. U Beogradu sat pre utakmice sastanak, zovu me Pašalić i selektor Blaž Slišković. Kaže mi Baka: Braco (Hasan Salihamidžić) neće da igra desnog beka, hoće da igra naprijed, a Bola (Elvir Bolić) ima rođendan, pa ti moraš na klupu. U tom trenutku mi se srušio svet. Nisam mogao da verujem šta se događa - rekao je Misimović u podcastu oPsajd, a BiH je tu utakmicu izgubila 1:0.

Bio je to samo jedan od pokazatelja kakva je situacija tada bila u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

- Baka je kao trener dobar, donosio je dobre odluke, ali je oko njega bila opasna situacija. Ni s tim Pašalićem ja nisam imao problema, ali čuo sam sve i svašta - dodao je fudbaler koji je karijeru završio pre tri godine.

Zvjezdan Misimović je uvek istakao da je navijač Crvene zvezde i da bi u tom klubu završio karijeru:

- Navijam za lep fudbal. Jedini klub je Crvena zvezda i želja bi mi bila da završim karijeru na Marakani - rekao je Misimović u intervjuu za "Dnevni avaz".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.