ESPRESO ANALIZA: Jovančić i Milunović zaslužili svaki zvižduk! Gavrić ima "onu stvar"!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

ZAPAŽANJA SA 162. VEČITOG DERBIJA

ESPRESO ANALIZA: Jovančić i Milunović zaslužili svaki zvižduk! Gavrić ima "onu stvar"!

Utisak je da je tim Zvezde za nijansu bolje odigrao od rivala, ali bilo je i onih koji nisu ispunili očekivanja u crveno-belom taboru

Objavljeno: 20:39h
Nikola Husein

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana su odigrali nerešeno, bez golova, u 162. Večitom derbiju.

Predstava koju su izveli igrači dva tima na terenu nije previše zadivila ljubitelje fudbala koji su očekivali mnogo više, ali su videli pre svega dosta nervoze, koškanja, prekida i ne baš toliko lepu igru, a izostalo je i ono zbog čega se fudbal igra - golovi.

Utisak je da su za nijansu bili bolji domaći, koji su stvorili više šansi, a red je da vidimo i ko je u redovima Zvezde ispunio očekivanja, a ko nije. Isto možete pročitati i za igrače Partizana OVDE.

BORJAN: Nije imao preterano posla. Nijedan šut u okvir gola fudbaleri Partizana nisu uputili, ali je bilo veoma bitno da ostane skoncetrisan iako je bio besposlen, što je na kraju i uspeo.

Milan Borjan
Milan Borjanfoto: Starsport©

GOBELJIĆ: Presekao je stopostotnu šansu u 6. min koja je pretila da bude fatalna po njegovu ekipu. Manje se ubacivao od Rodića, ali je u odbrani bio korektan. Navikli smo na više negovih prodora po strani, ali je očigledno od Stankovića dobio drugačiji zadatak za derbi.

Marko Gobeljić
Marko Gobeljićfoto: Starsport©

MILUNOVIĆ: Nesiguran kao i mnogo puta u jesenjem delu sezone. Imao je dve kardinalne greške, koje su mogle biti kobne po njegov tim. Stanković se mnogo kocka sa njim u startnoj postavi.

Nemanja Milunović
Nemanja Milunovićfoto: Starsport©

DEGENEK: Suma mu je u srcu šesnaesterca proturio kroz noge na samom startu meča, međutim bez većih posledica po njega, a samo koji trenutak kasnije mu je Sadik zadao mnogo problema kada se čak i izborio za udarac iskosa. Ipak, bolji od Milunovića, ako je to uopšte i bilo teško, ali čini se da je i on pao u formi.

Miloš Degenek
Miloš Degenekfoto: Starsport©

RODIĆ: Skromna partija povremenog reprezentativca. Imao je više ubacivanja od Gobeljića, međutim ništa više od toga. Filip Stevanović ga je lepo namučio u nastavku meča, a napustio je igru dvadesetak minuta pred kraj.

Milan Rodić
Milan Rodićfoto: Starsport©

PETROVIĆ: Šutira odakle stigne. Golovi na pripremama i na Brdu su mu ulili ogromnu dozu samopouzdanja, u 20. minutu meča oprobao je svoj udarac sa više od dvadeset metara i umalo iznenadio Stojkovića. Mladost i neiskustvo su doveli do toga da napravi veliku grešku u prvom poluvremenu, ali je svakako odigrao bolje nego Jovančić.

Njegoš Petrović
Njegoš Petrovićfoto: Starsport©

JOVANČIĆ: Katastrofalno je ušao u meč. Već u 13. minutu je zaradio žuti karton, pošto nije uspeo da se izbori sa Sadikom, koji je očito ušao vrlo raspoložen u derbi. Činilo se na pripremama da je "namestio glavu", ali ipak partijama na poslednjih nekoliko mečeva to nije pokazao. U nastavku se malkice konsolidovao, uspeo da zadrži nekoliko lopti, ali malo je to za neku veću ocenu.

Dušan Jovančić
Dušan Jovančićfoto: Starsport©

GAVRIĆ: Ima 20 godina, a igra kao mator. Svojim potezima je do ludila dovodio Nemanju Miletiča i dizao mnogobrojne navijače na noge. Mogao je i gol da postigne u finišu prvog dela, međutim lopta je otišla preko gola. Sa desetkom je položio prvi veliki ispit i od njega se tek očekuju sjajne partije.

Željko Gavrić
Željko Gavrićfoto: Starsport©

NIKOLIĆ: Probudio se tek polovinom poluvremena. Do tada ga nije bilo apsolutno nigde, ali sjajno je uposlio Vukanovića koji je bio nespretan i nije uspeo da smesti loptu iza gotovo savladanog Stojkovića. Iako je imao malo slabiju partiju, pokazao je da na njega može itekako da se računa i da zaslužuje "desetku". Vreme je svakako pred njim i tek će pokazati šta može, a može dosta.

Veljko Nikolić
Veljko Nikolićfoto: Starsport©

BEN: Navikli smo i na njegova bolja izdanja. Nije se puno napadalo po njegovoj strani, uglavnom je preko Gavrića srpski šampion pokušavao da dođe do gola. Imao je polušansu u prvom poluvremenu kada je mogao da postigne pogodak, a i u nekoliko navrata je navlačio protivničke igrače kako bi se njegovim saigračima otvarao prostor. U nastavku meča više nego slaba partija za njega.

El Fardu Ben
El Fardu Benfoto: Starsport©

BOAĆI: Njegova misija u Zvezdi polako ali sigurno postaje noćna mora. Opet se povredio i napustio igru nakon samo pola sata.

Ričmond Boaći
Ričmond Boaćifoto: Starsport©

VUKANOVIĆ: Htela ga je lopta po ulasku. Bio je u situaciji da dva puta matira Stojkovića, međutim ništa od toga. Uvek je Vukanović borben i "grize" na terenu, ali sam špic napada kao da nije njegova prirodna pozicija iako je u Napretku igrao baš na tom mestu. Sve u svemu, impotentan po gol u drugom poluvremenu.

Aleksa Vukanović
Aleksa Vukanovićfoto: Starsport©

PANKOV: Ušao kao zamena za povređenog Rodića, prešao na štopersko mesto, imao je i par dobrih intervencija, posebno kada je u finišu dobro reagovao kod one prilike za kontru Partizana koju je sprečio.

Mirko Ivanić
Mirko Ivanićfoto: Starsport©

IVANIĆ: Ušao u samom finišu umesto Nikolića i imao priliku da postane heroj, ali je njegov šut, nakon što je oduzeo loptu ispred Stojkovića, pogodio spoljnu stranu praznog gola. Doduše, bio je previše iskosa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.