ESPRESO ANALIZA: Marković nije zadovoljio, Miletić na vetrometini - već se vidi koliko fali Tošić!
Fudbaleri Partizana, Foto: Emilija Jovanović

ZAPAŽANJA SA 162. VEČITOG DERBIJA

ESPRESO ANALIZA: Marković nije zadovoljio, Miletić na vetrometini - već se vidi koliko fali Tošić!

Ovo su crtice iz igre Partizana putem našeg reportera sa stadiona Rajko Mitić

Objavljeno: 20:20h

Uprkos rezultatu od 0:0 u 162. Večitom derbiju, fudbaleri Partizana ne mogu da budu zadovoljni prikazanim. Možda nisu primili gol, ali nisu imali nijednu šansu da ga postignu, a i pored "nule" u golu Vladimira Stojkovića, ne može se reći da je odbrana odradila idealan posao.

Ono što se odmah moglo zaključiti, već posle 20-ak minuta igre je činjenica koliko Partizanu fali Zoran Tošić, možda čak i više u defanzivi nego ofanzivi, jer je evidentno bilo da Marković ne može da pomaže Miletiću po desnoj strani odbrane na način na koji je to radio bivši reprezentativac Srbije i igrač moskovskog CSKA.

foto: Starsport©

Da Crvenoj zvezdi na ovom meču posle povrede Ričmonda Boaćija nije falio pravi napadač, jer je njega zamenio Vukanović koji nije klasična devetka, pitanje je kako bi bio završen.

Vladimir Stojković

Dva puta je u prvih 20 minuta morao da brani šuteve iz daljine Gavriću i Petroviću, ni u jednoj od te dve situacije nije bio preterano siguran, već i ptičice na grani znaju da sa tim udarcima ima problema tokom cele karijere, a posebno jer su oba bila žabice. Umalo da u 25. minutu izgubi loptu kada su mu je defanzivci vratili, ali je uspeo u poslednji čas da je izbije u aut. U sam smiraj meča, njegovo loše izletanje umalo da košta Partizan i tog jednog boda, ali Ivanić nije uspeo da ubaci loptu gotovo iz mrtvog ugla u praznu mrežu.

foto: Starsport©

Nemanja Miletić

Gavrić mu je pravio probleme od samog početka meča, a pomagao mu je i Petrović, koji se iz sredine ubacivao na levu stranu. Upravo zbog toga je morao da napravi jedan grub faul u 36. minutu, kada je sudija Lazar Lukić bio primoran da mu da žuti kartion. Očigledna je bila činjenica koliko mu po desnoj strani fali Tošić, koji je radio ono što se ponekad ne vidi golim okom, a to je postavljanje u odbrani i osujećivanje opasnih napada u njihovom nastajanju. U drugom poluvremenu se konsolidovao, imao je mnogo veću podršku, pa mu igrači večitog rivala nisu pravili toliko problema.

foto: Starsport©

Bojan Ostojić

Znao je i bolje da odigra, posebno u ovako važnim utakmicama tokom tekuće sezone. Dosta lopti je prošlo pored njega, ali imao je sreću da to napadači Zvezde nisu iskoristili. Doduše, mnogo je bolje ušao u drugo nego u prvo poluvreme, pa je uz Pavlovića osujetio dosta naleta domaćih fudbalera.

foto: Starsport©

Strahinja Pavlović

Nekoliko sigurnih reakcija u uvodnim minutima, uneo je saigračima iz odbrane sigurnost kao da je jedan od najiskusnijih, a ne obratno. U 29. minutu je pomogao Stojkoviću, kada je u duelu "otresao" Bena, koji je ulazio iza leđa odbrane. S obzirom na "nulu" u golu Stojkovića, nema puno toga što mu se može zameriti.

foto: Emilija Jovanović

Slobodan Urošević

Više napada crveno-belih išlo je po strani koju brane Miletić i Marković (dobar skauting Zvezde, mora se naglasiti), pa nije bio preterano zapažen u prvih 45 minuta.

foto: Emilija Jovanović

Saša Zdjelar

Ne treba trošiti previše reči o ovom momku, iako danas crno-beli nisu uspevali da kontrolišu meč, što je bilo do njega, posebno kod prekidanja opasnih lopti po njegov tim. Sam rezultat od 0:0 govori da je on svoj deo posla odradio valjano. Ponovo je, ako ne grešimo, bio igrač crno-belih koji je najviše pretrčao (uz Sadika i Asana).

foto: Starsport©

Bibars Natho

Nažalost po njega, Partizan se u prvom poluvremenu više branio i igrao na kontranapade, nego što je držao loptu, pa nije mogao toliko da dođe do izražaja. Imao je jedan lep pas u 29. minutu, kada je Sadik loše reagovao u završnici. Pokušavao je da pokrije po desnoj strani koliko je mogao kako bi pomogao Miletiću, ali to nije njegova osobenost, a kada je ofanziva bila u pitanju imao je više netačnih, nego tačnih dodavanja, na šta nas definitivno nije navikao tokom dugačke i bogate karijere. Izlaskom Sume i ulaskom Šćekića prekomandovan je iza Sadika, ali ni to mu nije mnogo pomoglo.

foto: Starsport©

Sejduba Suma (od 75. minuta Aleksandar Šćekić)

Otvorio je utakmicu lepim potezom kada je provukao loptu Degeneku kroz noge. U tandemu sa Sadikom je u brzim kontranapadima pravio probleme odbrani Zvezde, koja je ipak uspevala da ih osujeti u nekoliko navrata. U drugom poluvremenu je bio i više nego jalov, pa ga je zamenio Šćekić, a na njegovo mesto došao je Natho.

foto: Starsport©

Lazar Marković (od 45. minuta Filip Stevanović)

Dok je Zoran Tošić bio tu, njegova defanzivna pokrivanja dosta su značila crno-belima, što se posebno videlo na ovom meču kada je Marković bio taj koji je pomagao svom desnom beku Miletiću. Gavrić, Petrović, pa i Rodić pravili su mu mnogo problema u defanzivi, a u ofanzivi je bio praktično nevidljiv. Nije ni čudo što ga je Milošević na poluvremenu izveo iz igre.

foto: Starsport©

Takuma Asano

U prvom poluvremenu je više pomagao Uroševiću i Zdjelaru u defanzivnim zadacima nego što je zapažen bio u ofanzivi. S obzirom na veoma lošu igru Partizana u desnoj strani defanzive, čak je morao da pomaže i na tom delu terena, dokazavši još jednom da ima snage da istrči i dve utakmice u danu.

foto: Starsport©

Umar Sadik (od 85. minuta Bojan Matić)

Od samog početka utakmice pravio je problem defanzivcima Zvezde prepoznatljivim presingom. Naterao je Jovančića da u ranoj fazi meča dobije žuti karton, ali je u završnici bio poprilično dobro zatvoren, pa nije imao praktično nijednu pravu šansu. Borjan je slobodno mogao da se upusti i gleda utakmicu, jer su Zvezdini defanzivci osujetili sve što je Nigerijac probao.

foto: Starsport©

Izmene: Filip Stevanović (umesto Markovića u 45. minutu)

Osvežio je ekipu ulaskom na teren, naterao je i Rodića da dobije žuti karton sredinom prvog poluvremena, ali neki veći njegov ofanzivni doprinos je izostao. Ovakve utakmice su za njega i njegovo iskustvo prekopotrebne, očekujemo da tek pokaže ono što se od njega očekuje u narednim godinama. Aleksandar Šćekić (od 75. minuta umesto Sume)

Njegovim ulaskom na teren, malo su utihnuli napadi Zvezde, mnogo je bolje pokrivao sredinu terena od Natha, za koga smo već naglasili da mu to nije osnovni zadatak, ali proveo je premalo vremena na travnjaku da bismo ga podrobnije analizirali. Bojan Matić (od 86. minuta umesto Sadika)

Prekratko na terenu da bismo analizirali njegovu igru.

BONUS VIDEO:

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.