STOJKOVIĆ SE SETIO ĐENOVE, POKUŠAJA LINČA I NAPADA DELIJA: To traje i dalje! Rođen sam u getu i ne plašim se!
Vladimir Stojković na dan kada je potpisao ugovor s Partizanom 2010. godine, Foto: Starsport©

Podsećanje na najteže trenutke

STOJKOVIĆ SE SETIO ĐENOVE, POKUŠAJA LINČA I NAPADA DELIJA: To traje i dalje! Rođen sam u getu i ne plašim se!

Golman Partizana je pričao za ruske medije o onome što je proživeo kada je potpisao za crno-bele i da li se plašio za svoj život

Objavljeno:

Vladimir Stojković se još jednom prisetio kroz kakav je pakao prošao u životu nakon što je odlučio da 2010. godine počini ono što se u Srbiji smatra izdajom i kao bivši golman i kapiten Crvene zvezde potpiše ugovor sa Partizanom.

Iskusni čuvar mreže deset godina kasnije se i dalje seća šta je sve doživljavao od strane crveno-belih navijača, da mu je čak i život u jednom trenutku bio ugrožen.

Najviše se pamti ono što se dogodilo u Đenovi 2010. godine uoči meča kvalifikacija za EURO 2012 između Italije i Srbije kada su huligani upali u autobus reprezentacije i pokušali da linčuju tadašnjeg reprezentativnog golmana.

Navijači Zvezde su napali Stojkovića kada je bio sa reprezentacijom u Đenovi
Navijači Zvezde su napali Stojkovića kada je bio sa reprezentacijom u Đenovifoto: Starsport©

- Život me je testirao. Znate i sami kakvi su navijači u Srbiji. Mesec i po posle potpisa za Partizan, otišao sam sa reprezentacijom u Đenovu, na kvalifikacioni meč sa Italijanima. Kad sam se vratio za Beograd, počeo je život pod policijskim nadzorom i obezbeđenjem. Dva meseca sam spavao u hotelu - ispričao je Stojković a list "Sport24" iz Rusije.

Objasnio je kako mu je izgledao život posle povratka iz Italije u Srbiju.

- Vreme posle povratka bilo je najteže, ali ne zato što sam se plašio. Dobio sam najbolju moguću priliku da razbistrim mozak i da se posvetim samo fudbalu. Pitate me da li je to najteži trenutak u životu? Ne! Rođen sam u getu, tako da se nisam bojao. Osim toga, najgori trenuci u životu predstavljao je gubitak roditelja. Najpre mi je preminuo otac, pa majka, a sve su pratili masovni napadi navijača na mene.

Vladimir Stojković je posle Đenove živeo 2 meseca u hotelu
Vladimir Stojković je posle Đenove živeo 2 meseca u hotelufoto: Starsport©

Golman crno-belih priznaje da i dan-danas nije miran i spokojan, niti da se bez straha pojavljuje u javnosti.

- Da li smatam da je problem prevaziđen? Ne. Nikad. Nastavlja se. Svakog dana se nešto desi. Ako ne danas, onda sutra, uvek će vas neko sresti na ulici, dobaciti... Normalno je, navikao sam. To je moj put. No, svaki novi dan me čini jačim.

Kako se nosio sa svime time tada i kako se i dalje nosi i kolike posledice je to ostavilo na njega ispričao je i Zoran Tošić, njegov saigrač u Partizanu i reprezentaciji i nekadašnji član moskovskog CSKA.

Zoran Tošić je dodatno objasnio Rusima Stojkovićevu situaciju
Zoran Tošić je dodatno objasnio Rusima Stojkovićevu situacijufoto: Starsport©

- Vladimir je veliki profesionalac. Nekad je voleo Crvenu zvezdu. Koliko se sećam, čak je hteo da se vrati među crveno-bele, ali mu nisu dali priliku (te 2010, op. au). Zatim se pojavila opcija da potpiše za Partizan, tadašnjeg učesnika Lige šampiona. Prihvatio je ponudu, što navijači Crvene zvezde, naravno, nisu mogli da razumju. Od tog trenutka počeli su bez prestanka da ga psuju. Pratili su ga veliki problemi: godinu i po do dve nisu ga zvali u reprezentaciju. Za neke ljude je bio heroj, za druge izdajnik. Vremenom se zaljubio u Partizan i postao idol navijača. Sam Stojković zna da kaže: šta je bilo – bilo je, sad sam veliki navijač crno-belih - prepričao je Bambi reči kapitena Partizana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.