JEDNA GRUPA IGRAČA POČNE DA SE IGRA FUDBALA: Tumbaković opleo po određenim reprezentativcima Srbije!
Ljubiša Tumbaković, Foto: Beta/Branislav Božić

nije dobro to

JEDNA GRUPA IGRAČA POČNE DA SE IGRA FUDBALA: Tumbaković opleo po određenim reprezentativcima Srbije!

- Ostaje nam prostor da pojedincima skrenemo pažnju, da istumbamo malo kad je tim u pitanju.

Objavljeno:

Slavila je Srbija sa 3:2 nad Luksemburgom, ali nastup tima je bio zabrinjavajući.

Sličnog mišljenja je i selektor Ljubiša Tumbaković.

- Dok smo držali koncetraciju i želeli da da ostvarimo rezultat, dok je bilo discipline, trčanja, utakmica je bila pod kontrolom. Gotovo celo poluvreme je bilo pod našom kontrolom, uz par nekih naleta njihovih. Em onda kad počnemo da mislimo da smo završili posao onda padne koncetracija, postajemo nesigurni i dovodimo celu utakmicu u pitanju. Mene zadovoljnim posle ovakve utakmice može da čini samo rezultat - rekao je Tumbaković.

On se osvrnuo i na rupe u odbrani.

- Primljeni me golovi brinu. Imaš 2:0 i 3:1 i zbog pada koncetracije primaš golove. Drugi gol smo primili jer smo izgubil loptu na 60 metara od gola. I primimo gol?! Isto je bilo u Luksemburgu. I sad nam se ponovilo... Ima i druga stvar, naravno da nije opravdanje, ali mi još nismo spremni da psihološki izdržimo. Cele kvalifikacije nešto jurimo.Imamo opterećenje da naravimo rezultat. Iskustveno govorim, imamo situacije kod grupe igrača da kad misle da su završili posao počinju da se igraju. A fudbal se ne igra. On ima dimenziju igre, kao termina. Ali u savrmenim uslovima on se odrađuje, on se radi. Jedna grupa igrača je to shvatila i to je dobro - rekao je selektor.

Istakao je i da ima još po neka dobra stvar.

- Ima napretka. Definišemo polako tim. Sve je bolje u odnosu na septembarsko okupljanje,ali mora da bude mnogo bolje. Nismo imali ni sve igrače u funkciji. Do pred samu utakmicu nismo znali da li će Sergej moći da igra. Rodić je povraćao celu noć. Ali kad su detalji igre u pitanju, ima onih kojima sam zadovoljan, koje treba da nadogradimo, ali onih prvih pola sata, to je ono što Srbija treba da igra. Samo sa većom dozom trčanja, koncetracije - istakao je Tumbaković i zaključio:

- Ostaje nam prostor da pojedincima skrenemo pažnju, da istumbamo malo kad je tim u pitanju... Postavili smo rezultat kao cilj u ovom novembarskom okupljanju. Sad još želimo i da pred navijačima za dva dana ostavimo bolji utisak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.