BRUKA I SRAMOTA: Kosovo odnosi novu pobedu - Zvezdi zabranjeno da igra u južnoj srpskoj pokrajini!
FK Crvena zvezda, Foto: Starsport©

STRAŠNO!

BRUKA I SRAMOTA: Kosovo odnosi novu pobedu - Zvezdi zabranjeno da igra u južnoj srpskoj pokrajini!

Polako i u sopstvenoj zemlji postajemo stranci

Objavljeno:

Žreb za 1/16 finala Kupa Srbije odlučio je da će Crvena zvezda igrati protiv Trepče iz Zvečana na Kosovu i Metohiji, a već smo vam pisali i o tome da je Fudbalski savez tzv. države (južne srpske pokrajine) rekao da taj meč neće moći da se odigra.

Predsednik Takmičarske komisije FSS Miodrag Janković dao je određena tumačenja o toj temi:

- Mi ćemo da pokušamo sve da se taj meč odigra u zadatom terminu, a pošto je Trepča izvučena na žrebu kao domaćin Crvenoj zvezdi, to realno stvara određene organizacione probleme. Pre svega oko same organizacije utakmice, pa do gostovanja navijača u Zvečanu, što je u ovom trenutku nemoguća misija - kaže Janković za Novosti.

Stadion FK Trepča u Zvečanu
Stadion FK Trepča u Zvečanu foto: Printskrin

U Fudbalskom savezu Srbije, koji je organizator takmičenja u Kupa Srbije, razmišljaju i o promeni domaćinstva, pa je tako moguće da Crvena zvezda u Beogradu ugosti Trepču.

Inače, fudbaleri Trepče takmiče se u trećem rangu, u Srpskoj ligi Zapad u kojoj su posle sedam kola na 10. mestu sa devet bodova (dve pobede, tri remija i dva poraza). Prema našim saznanjima, organizacija njihovih mečeva u Zvečanu deluje ponekad kao nemoguća misija, jer ekipe koje na utakmcie dolaze iz Srbije na administrativnom prelazu ne idu jednim autobusom, već sa nekoliko privatnih automobila i prijavljeni kao privatni posetioci. A, transport opreme i dresova gostujuće ekipe je tek priča za sebe...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.