VUČELIĆ SE OGLASIO O PROTESTU GROBARA: Dobro pročitajte šta je rekao o dolasku navijača u Zemunelo!
Foto: Printskrin

ODJECI SKUPŠTINE PARTIZANA

VUČELIĆ SE OGLASIO O PROTESTU GROBARA: Dobro pročitajte šta je rekao o dolasku navijača u Zemunelo!

- Čuo sam, rekli su mi. Njihovo pravo je da protestuju - istakao je predsednik FK i JSD Partizana

Objavljeno: 21:12h
Aleksa Radosavljević

Na SC Teleoptik u Zemunu održana je redovna godišnja Skupština fudbalskog kluba Partizan. Na njoj je bilo govora o finansijskim dugovanjima i drugim problemima koji okružuju klub, o trofejima osvojenim u poslednjih pet godina, stadionu koji je konačno pripao crno-belima, kao i o mnogim nekolicini drugih tema za koje ljudi iz kluba smatraju da možda i nisu toliko zastupljene u javnosti.

- Prisutnih je bilo dve trećine. Skupština je održana po svim mogućim formalno-pravnim normama. Bilo je reči o finansijskom izveštaju i poslovanju kluba. Zadatak je bio da Skupštinu upoznamo sa finansijskom situacijom koja je egzaktno ustanovljena i prihvaćena na APR, tako da ne podleže nikakvim sumnjama i proizvoljnostima. Bilo je reči i o prelaznom roku, govorilo se i samokritički o igrama iz prošlog prvenstva, o radu omladinske škole, o društveno-sportskom kontekstu u kojem delujemo. Sveobuhvatan izveštaj se ticao apsolutno svih problema koje klub ima, kakvi su i potencijalni sponzori. Vrlo sam zadovoljan, uz neke slabosti koje se pokazuju u radu - istakao je predsednik Partizana Milorad Vučelić.

Kada je u pitanju sam tok skupštinskog zasedanja, prvi čovek Fudbalskog kluba i Sportskog društva tvrdi da je bilo jednoglasno, bez disonantnih tonova među članovima odlučujućeg tela.

- Bilo je razgovora, izneo sam dosta zanimljivih stvari koje se tiču života kluba, lažnih vesti koje su plasirane, odjava informacija, kleveta, koje sam taksativno navodio. Skupština je o tome zauzela svoj stav.

Neizostavno pitanje bilo je i oko duga fudbalskog kluba, za koji je profesor Vladimir Vuletić na pripremama u Pohorju rekao da iznosi između 20 i 21 miliona evra.

- Toliki je dug. To više nije pitanje proizvoljne ocene. Niti moje, niti Vazurino. To je verifikovana odluka svih državnih organa. Dakle, nije je radila neka privatna kuća, već se te cifre mogu primiti k znanju.

Kada je reč o možda i najaktuelnijoj temi u "crno-belom svetu", a to je protest navijača ispred Zemunela tokom zasedanja Skupštine kluba, Vučelić je izneo svoj zvaničan stav.

- Čuo sam, sad su mi rekli. Njihovo pravo je da protestuju, to je njihov način da podrže klub, njihovo viđenje kluba. Ja bih voleo da naši navijači budu 12. igrač, da apsolutno podržavaju naše timove kad igraju, a da svoje odnose i nezadovoljstvo rešavaju na drugi način, a ne ovako. Apel sa ove Skupštine je da kao ujedinjeni 12. igrač počnu da nas podržavaju.

Kada je u pitanju prelazni rok, nije želeo mnogo da otkriva, ali je nagovestio da postoje dvojica na izlaznim vratima, o kojima se, doduše, već dosta pisalo.

- Naznake za dovođenja postoje, na tome radi Savo Milošević, što ja neću otkrivati iz poslovnih razloga. Naravno, na Skupštini je govoreno i o potencijalnim transferima, tačnije odlascima Rikarda i Strahinje Pavlovića. Imaćemo novca za pojačanje, ambicije za Evropu, prvenstvo, Kup. Pojačali smo se, a na tome se i dalje radi.

Upitan za odnose među čelnicima košarkaške i fudbalske sekcije Partizana, Vučelić je poručio da nikakvi konflikti nisu potrebni Sportskom drustvu u ovom momentu.

Pogledajte i šta je posle Skupštine imao da izjavi počasni predsednik Partizana Ivan Ćurković:

BONUS VIDEO:

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.