DIREKTNO POSLE SUPERKLASIKA - LUČO IBANJEZ: Zbog Boke su me opljačkali navijači Rivera!
Luis Ibanjez, Foto: Saša Pavlić Koky

tužan zbog poraza boke

DIREKTNO POSLE SUPERKLASIKA - LUČO IBANJEZ: Zbog Boke su me opljačkali navijači Rivera!

Mene su na Bocu navukli stričevi i kum, oni su veliki navijači i zbog njih sam i ja krenuo na utakmice - rekao je bivši fudbaler crveno-belih

Objavljeno: 14:28h

Veliki ljubimac svih navijača Zvezde Lučo Ibanjez - čovek koji gde god je igrao imao je poseban odnos sa navijačima je razgovoru za hrvatski portal Germanijak otkrio svoje impresije o Superklasiu i pobede Rivera u Madridu nad Bokom - 3:1.

- Utakmica je bila spektakularna, drago mi je što sam bio na njoj, ali to ipak nije. River je zaslužio osvojiti titulu, bili su favoriti i uoči utakmice pa nemam što dodati. Dobili su nas i gotovo - nije bio srećan 30-godišnji Argentinac.

Kao veliki navijač Boke otkrio je kako se odlučio da izabere klub sa "Bobonjere".

- Moj otac navija za Bocu, naravno, ali nije zagriženi navijač. Mene su na Bocu navukli stričevi i kum, oni su veliki navijači i zbog njih sam i ja krenuo na utakmice.l Kub za koji navijaš se prenosi s kolena na koleno. Nema veze s gradskim četvrtima iz kojih potičeš, nego je stvar tradicije.

Prisetio se svojih prvih sećanja vezanih za veliki Superklasiko.

- Bio sam igrač Boke u mlađim uzrastima i na jednom od Superrklasika skupljao sam lopte. Bio sam oduševljen, bilo je tri puta bolje nego na tribini, stajao sam između terena i ludila na tribinama, imao sam osećaj kao da igram u tom derbiju.

Fudbaler Trabzonspora, kome ne ide baš najbolje u Turskoj, otkrio je kako je zbog voljene Boke ostao bez odeće.

- Nakon susreta krenuo sam kući obučen od glave do pete u Bokina obeležja, imao sam torbu, trenerku sve… Dok sam čekao voz na stanici, naleteli su navijači Rivera. Možda nisu bili navijači Rivera, nego samo kriminalci, ali su prietili grb i uzeli mi sve, kopačke, torbu, telefon.

Na meč u Madridu je vodio i svoju suprugu, ali kako je više puta istakao doživljaj nije bio isti kao da se igralo u Argentini.

- Želeo sam da i ona to proživi jer u Argentini nije imala priliku gledati ovaj susret. Bilo je lepo gledati svoj klub u Evropi, ali, ponovi ću, to nije to. Zašto? Zato što je u Madridu bilo jako puno Argentinaca koji su ovde na studijama, puno iseljenika, a bilo je i jako puno fudbalskih turista, neutralaca koji su samo došli pogledati ovaj spektakl - rekao je Ibanjez za Germanijak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.