SVETE, OVO JE SUPERKLASIKO! Bomba Huana Kintera rešila Boku u drugom produžetku! River je prvak Južne Amerike!
River - Boka, gol Kintera, Foto: Reuters

SUPERKLASIKO

SVETE, OVO JE SUPERKLASIKO! Bomba Huana Kintera rešila Boku u drugom produžetku! River je prvak Južne Amerike!

Pratite dešavanja sa Superklasika uz lajv-blog na Espreso.co.rs

Objavljeno: 23:06h

River Plejt je šampion Južne Amerike, iako je titulu osvojio u Evropi, u Madridu, na stadionu Santjago Bernabeu.

Rezultat posle produžetaka bio je 3:1, pošto je posle 90 minuta bilo nerešeno (1:1).

Boka je vodila na poluvremenu golom Darija Benedeta.

Međutim, River je došao do poravnanja sredinom drugog dela igre lepim pogotkom Lukasa Prata koji je došao kao rezultat velike inicijative crveno-belih.

A, onda, u 109. minutu, neverovatan pogodak Huana Kintera sa 20 metara pod prečku za 4. titulu Kopa Libertadoresa u klupskoj istoriji. Boka je ostala na šest.

U 122. minutu, samo je potvrđen trijumf, pošto je Martinez smestio loptu u praznu mrežu golmana Andrade.

River i Boka su do sada odigrali 248 međusobnih utakmica, a tim sa "Bombonjere" je uspešniji sa 88 trijumfa. River je upisao 81, a 78 puta je meč završen bez pobednika. Do sada!

Pratite dešavanja sa Superklasika uz lajv-blog na Espreso.co.rs...

KRAJ! 3:1 za River, Gonzales je postigao gol u poslednjoj sekundi u nebranjenu mrežu!

120' NEVEROVATNO!!! Hara je pogodio stativu za Boku koja ima dva igrača manje. Sada su svi u kaznenom prostoru Rivera.

118' Boka ima dva igrača manje, pošto je Fernando Gago zbog povrede napustio teren.

114' Golman Boke Andrada je već sada otišao u kazneni prostor i šutirao glavom, izblokiran je, pa je bio novi korner. Dobrih minut je bio u napadu, nije se vraćao na gol, Boka ide na sve ili ništa.

111' Karlos Tevez ulazi u igru!

109' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Kintero postiže senzacionalan pogodak u finalu Kopa Libertadoresa, verovatno za pobedu!

KRAJ PRVOG PRODUŽETKA!

104' Prilika za Majdanu, ali ništa od toga.

96' Odmah izmena u Boki. Vilja, krilni igrač izlazi, ulazi Hara, defanzivni vezni, jer je Barios igrao baš tu poziciju. Takođe, tinejdžer Alvares je ušao na teren u ekipi Rivera.

93' Nilmar Barios dobija crveni karton, tačnije, drugi žuti. Sudija je bio na par metara odatle, pa je veoma dobro video i doneo pravu odluku.

Igrači Boke se žale sudiji zbog crvenog kartona
Igrači Boke se žale sudiji zbog crvenog kartona foto: AP

91' Počeo je prvi produžetak!

KRAJ REGULARNOG TOKA UTAKMICE! Boka je vodila posle prvog poluvremena, ali je River više nego zasluženo došao do poravnanja. Mogli su crveno-beli da postignu i više golova u drugom poluvremenu, ali nisu se najbolje snašli u završnoj trećini. Oba tima imaju još po dve izmene, iako su izvršila već po dve, jer po pravilima takmičenja dobijate još po jednu ako se uđe u produžetke.

87' Bližimo se produžecima.

80' Loše je izveden taj indirekt, propala je jedina šansa za Boku u drugom poluvremenu. Objektivno, River zaslužuje da odnese trofej još u regularnom delu utakmice, toliko je bolji u drugom poluvremenu.

78' Fantastična odluka sudije Kunjaa. Igrač Rivera je visoko podigao nogu u svom kaznenom prostoru, što je sudija odlično okarakterisao kao indirekt za Boku, a ne penal. Bunili su se plavo-žuti, ali nije bilo osnova za tako nešto. Čista odluka arbitra, koji fantastično drži konce na ovoj utakmici.

76' Poprilično je pao tempo igre od kada je River postigao gol. Toga smo se i plašili. Sada ni jedni, a ni drugi ne žele ništa da rizikuju.

68' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Lukas Prato postiže pogodak posle odlične akcije Rivera i posle zaista velike inicijative. To je njegov drugi gol u finalu, pošto je bio strelac i u prvom meču.

62' Strelac jedinog gola Benedeto izlazi iz igre, dok na teren ulazi Abilja, koji je takođe napadač.

61' Boka se grčevito brani, River nervozno napada svim snagama. Za sad bezopasno, ali ko zna šta sve može da se desi do kraja. Ne bi čudila ni neka brza kontra Juniorsa, koji bi tako verovatno stavili tačku na ovaj meč.

55' Naćo Fernandez se lepo snašao, dodao loptu do Prata, ali ovaj nije uspeo da pored golmana Andrade pronađe mrežu. Tom prilikom čuvar mreže se čak i povredio, prekid oko ukazivanja pomoći za njega trajao je preko dva minuta. Igrači Rivera su tražili čak i penal, ali govora o tome nije bilo, jer je već pre kontakta golmana i napadača lopta upućena ka mreži.

49' Velika šansa za River Plejt, Naćo Fernandez je šutirao sa nekih 20 metara, ali nije bio precizan.

46' Počelo je drugo poluvreme.

POLUVREME! Kakvo ludilo na samom kraju prvog dela igre. Boka ima veliku prednost pred najvažnijih 45 minuta možda i u istoriji ova dva kluba!

Pogledajte hit reakciju Benedeta kada je postigao pogodak.

44' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Boka vodi sa 1:0. Benedeto je bio brži i spretniji od cele odbrane Rivera i na taj način postigao možda i najvažniji gol u karijeri. Momci koji su napadnuti kamenicama, koji su gutali suzavac pre dve nedelje, konačno su imali svoju osvetu! Ovo je bio njegov peti pogodak od polufinala, dakle, u četiri najvažnije utakmice dao je pet pogodaka!!! Za sad...

40' Bitka se rasplamsala sa obe strane, posle malo mirnijeg početka.

28' Žuti karton za Poncija, odlična prilika za Boku.

19' Primetna je očigledna nervoza kod igrača oba tima. U pravu su bili psiholozi koji su nekoliko dana ranije najavljivali da bi strah od poraza mogao da ''ubije'' utakmicu!

18' Utakmicu sa tribina posmarta fudbaler Barselone i reprezentacije Argentine Lionel Mesi.

11' Najbolja prilika na meču. Posle kornera se lopta odbila do Pereza koji je loše zahvatio loptu, pa je Armani lako sačuvao gol.

Boka Juniors - River Plejt
Boka Juniors - River Plejt foto: Reuters

1' Utakmica je počela!

20.09 - Poznati su i sastavi za ovaj meč. Za Boku će od starta zaigrati: Andrada, Bufarini, Iskuerdos, Magalan, Olaca, Nandez, Barios, Perez, Vilja, Pavon, Benedeto. Trener Rivera se odlučio za sledeći sastav: Armani, Montiel, Maidana, Pinola, Kasko, Enco Perez, Poncio, Fernandez, Palasios, Piti Martinez, Prato

Pogledajte šta se sve događalo pre početka utakmice i tokom čitavog dana.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.