FORZA JUVE ILI HALA MADRID?! Pročitajte ovaj tekst i slobodno smete da "mjutujete" komentatora u subotu uveče?! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA

DOČEKALI SMO

FORZA JUVE ILI HALA MADRID?! Pročitajte ovaj tekst i slobodno smete da "mjutujete" komentatora u subotu uveče?! (FOTO) (VIDEO)

I Kraljevski klub i italijanski gigant Milan uspevali su da odbrane titule dok se takmičenje zvalo Kup šampiona, ali šta se to od tada promenilo? Zbog čega od 1993. godine niko nije uspeo da sačuva tron?

Objavljeno: 21:46h
foto: Profimedia

Mnogo je pitanja na koja se traži odgovor pred duel sezone u Kardifu: Ko će biti najbolji igrač finala, koga će pojesti veliki momenat, koga će taj isti trenutak vinuti u orbitu, ali jedno je daleko važnije od ostalih. Da li je moguće odbraniti "ušati" trofej Lige šampiona, pošto to nikome nije pošlo za rukom u 25 godina dugoj istoriji?!

Zašto je to uopšte tako?

10 SCENARIJA OD KOJIH BI GLAVA BOLELA: Ovo bi bila najluđa trenerska rešenje Partizana i Zvezde! (FOTO)

Nekoliko timova je bilo blizu. Kapelov Milan je odigrao čak četiri finala zaredom od 1992. do 1995. ali je slavio samo jednom. Godinu dana kasnije, pa do 1998. godine upravo je Juventus Marćela Lipija imao priliku da se oproba u tri uzastopna finala, a samo je u prvom bio uspešan. Tada je i počeo Juveov baksuzni niz, kojim je Benfikino "Gutmanovo prokletstvo" bačeno u zapećak. Koliko god neki klub bio dominantan u tim godinama (Real 1998-2002, Milan 2003-2007, Barselona 2009-2013) nikada nije uspeo u onome što Real želi da promeni u subotu uveče.

Probali smo da racionalizujemo ovu, složićete se, mističnu pojavu.

foto: Reuters

Jedan odgovor nameće se na mnogo mesta. Dok se igrao Kup šampiona, koji su uspevali da odbrane i Milan i Real Madrid, pa čak i Notingem Forest (klub sa manje domaćih od evropskih titula), Benfika, Inter, Ajaks, nije se igrala grupna faza. Ukupan broj mečeva koji šampion odigra bio je devet, dok je danas on 13. Takođe, u vreme kada se igrao prethodnik sadašnjeg elitnog takmičenja, domaće lige su trajale kraće i nisu brojale toliki broj ekipa, pa se i zbog toga igralo manje mečeva.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.