FORZA JUVE ILI HALA MADRID?! Pročitajte ovaj tekst i slobodno smete da "mjutujete" komentatora u subotu uveče?! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA

DOČEKALI SMO

FORZA JUVE ILI HALA MADRID?! Pročitajte ovaj tekst i slobodno smete da "mjutujete" komentatora u subotu uveče?! (FOTO) (VIDEO)

I Kraljevski klub i italijanski gigant Milan uspevali su da odbrane titule dok se takmičenje zvalo Kup šampiona, ali šta se to od tada promenilo? Zbog čega od 1993. godine niko nije uspeo da sačuva tron?

Objavljeno: 21:46h

Prošlo je godinu dana. Došlo je vreme za novo finale Lige šampiona. Za reprizu Mijatovićevog gola iz 1998, kada je Anđela Perucija na golu Juvea vratio u vrtić. Nekome za prvu odbranu trofeja u 25 godina starom takmičenju. Nekome tek za drugi trijumf iz šest pokušaja. Oboma za istoriju!

Oči celog sveta biće uprte u do skoro fudbalski potpuno nebitni Kardif, stadion Milenijum, mesto nedaleko od koga je rođen Garet Bejl. Njega je, nažalost, povreda sprečila da "ispred zgrade u kojoj je odrastao" zaigra u utakmici života i pokloni Velšanima još jednu fudbalsku bajku, na kakve ova zemlja zaista nije navikla.

foto: EPA

Ko god da pobedi, simbolike će biti. Ukoliko Real Madrid slavi i osvoji 12. titulu evropskog prvaka postaće prvi klub koji je odbranio tron u Ligi šampiona (otkako se više ne zove Kup šampiona), dok bi Juve i zvanično postao najveći gubitnik u istoriji elitnih finala (veći i od Benfike). Stara dama bi izgubila čak peto od šest finala LŠ, koliko je igrala, dok bi to bilo čak sedmo finale koje je izgubio, kada bi se gledao i Kup šampiona.

Sa druge strane, trijumfom "bjanko-nera" potvrdilo bi se nepisano pravilo po kom niko ne može da odbrani Ligu šampiona. Takođe, Đanluiđi Bufon bi konačno uspeo da se dokopa i jedinog klupskog trofeja koji mu nedostaje. U isti mah, Juve bi osvojio prvu titulu evropskog prvaka u 21. veku.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.