FORZA JUVE ILI HALA MADRID?! Pročitajte ovaj tekst i slobodno smete da "mjutujete" komentatora u subotu uveče?! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA

DOČEKALI SMO

FORZA JUVE ILI HALA MADRID?! Pročitajte ovaj tekst i slobodno smete da "mjutujete" komentatora u subotu uveče?! (FOTO) (VIDEO)

I Kraljevski klub i italijanski gigant Milan uspevali su da odbrane titule dok se takmičenje zvalo Kup šampiona, ali šta se to od tada promenilo? Zbog čega od 1993. godine niko nije uspeo da sačuva tron?

Objavljeno: 21:46h

U današnje vreme, npr, Real Madrid je do ovog finala odigrao čak 64 utakmice, što je skoro utakmica na četiri i po dana. S obzirom na to da fudbaleri nisu mašine, teško je očekivati da svaki fudbaler savršeno naštelovane sprave kakva je fudbalski tim od 11 jedinku u svakom momentu bude na visini zadatka.

NEMA VIŠE DILEME: Poznato je da li Vladimir Ivić preuzima Partizan! (FOTO)

A, ko zna, možda je i UEFA umešala svoje prste želeći da ostavi taj mistični veo iznad svog takmičenja. Možda joj i odgovara da niko ne osvoji dva puta zaredom, jer tada ne bi više bilo ničega čemu svaki klub u Evropi i dalje mora da teži! Što kaže jedan komšija, Juventus i Real Madrid su dva najveća nameštača u svetu fudbala, sve je moguće :) (naravno, ovo je više kafanska premisa, nego realni argument)

Šalu i pretpostavke na stranu, koliko god se mi žalili na Acu Stojanovića i njemu slične fudbalske radnike, svi volimo statistiku. Bar malo.

Zato evo i najzanimljivijih detalja na koje bi trebalo obratiti pažnju ove subote.

foto: Reuters

- Ukoliko bi Real uspeo da dođe do titule, u finalu koje je realno 50-50, koga god podržavali, Zidan bi imao više titula u Ligi šampiona na klupi Reala, nego godina koliko je trener :) Sa druge strane, Dani Alves bi na 100. utakmici u takmičenju uspeo da slavi nad dojučerašnjim "večitim" rivalom. Takođe, Gonzalo Iguain je čovek koji će možda i više od drugih želeti da slavi, jer su ga se u Realu poprilično olako odrekli i prodali u Napoli.

Gladni smo i plašimo se, ali smo puni entuzijazma! Đanluiđi Bufon bodri saigrače pred istorijski meč! (FOTO)

- I Juve i Real odigrali su po pet finala Lige šampiona. Real je slavio svaki put, dok je Juve samo jednom bio uspešan. I to prvi put. Znate kako kažu, peta sreća...

- Italija i Španija su države sa najviše finalista u Ligi šampiona. I jedni i drugi su uspevali po 27 puta da dođu skoro do samog kraja, a na krov su se Italijani peli svega 12 puta, dok su Španci uspeli da osvoje "ušketa" četiri puta više. Međusobno su se sastajali čak četiri puta.

- U finalu Lige šampiona niko nije uspeo da postigne het-trik, dok je u Kupu šampiona to pošlo za rukom Ferencu Puškašu i Alfredu di Stefanu iz Real Madrida, koji su u trijumfu nad Ajntrahtom od 7:3 postigli četiri, odnosno tri pogotka.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.