Danas će svi gledati Partizan i Zvezdu, a pojma nemaju da se na drugom kraju Beograda igra FUDBALSKA UTAKMICA VEKA! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

LUDNICA U ZEMUNU

Danas će svi gledati Partizan i Zvezdu, a pojma nemaju da se na drugom kraju Beograda igra FUDBALSKA UTAKMICA VEKA! (FOTO)

Klub star 103 godine, koji nikada nije ušao u viši rang, igra utakmicu kojom može da ispiše novu stranicu duge i bogate istorije

Objavljeno:

BUSK, klub za koji su svojevremeno igrali Slavoljub Muslin i Goran Bunjevčević, ekipa sastavljena od momaka pretežno sa Novog Beograda, fudbalskih amatera, ali velikih zaljubljenika "u sva tri poluvremena", traži istoriju, traži prvi plasman u viši rang u 103 godine postojanja.

Takođe, ono što je interesantno, ova dva kluba dele stadion na Bežanijskoj kosi, ali tamo je teren u katastrofalnom stanju, pa su se iz "Studenjaka" odlučili da iznajme teren, kako bi bez previše "asistencije busenja" mogli da odigraju utakmicu sezone. Ma, šta utakmicu sezone - MEČ VEKA, bar kada su ova dva rivala u pitanju.

foto: FK BUSK

Obe ekipe imaju solidne armija simpatizera, rodbine, prijatelja, devojaka, lokalnih pijanaca i ljubitelja igre na petoparcu, koji svakom sudiji od života naprave pakao, ali svakom igraču, gledaocu ili slučajnom prolazniku na lice izmame širok osmeh od uva do uva. To su neke stvari koje se ne mogu doživeti u najvišem rangu, tako da, toplo vas savetujemo da probate da odgledate ovaj meč, bar ako ste negde u komšiluku.

foto: FK BUSK

Iskreno, mislite li da će luđe biti u srcu Zemuna ili na Topčideru? Ima li nekoga koga je naš tekst naterao da bar pomisli da ode na stadion Milutinca umesto u Humsku ili na Marakanu?

BONUS VIDEO: Espreso na treningu Brodarca

(A. Radosavljević)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.