"IMA ŽELJU DA ODE IZ PARTIZANA NA LETO!" Duljaj priznao da crno-beli mogu da ostanu bez ofanzivca (FOTO)
Igor Duljaj, Foto: Starsport©

VELIKA PRODAJA!

"IMA ŽELJU DA ODE IZ PARTIZANA NA LETO!" Duljaj priznao da crno-beli mogu da ostanu bez ofanzivca (FOTO)

Teško je oceniti da li će biti sa nama naredne sezone, svi znamo da Partizan živi od prodaje igrača, istakao je strateg crno-belih

Objavljeno: 12:32h

Igor Duljaj, trener Partizana izneo je očekivanja pred meč sa Voždovcem u sredu od 15 časova u okviru četvrtfinala Kupa Srbije.

Zanimljiv deo izlaganja strateg crno-belih imao je o Samedu Baždaru koji je postao prvi napač posle povrede Mateusa Saldanje.

Samed Baždar slavi gol na utakmici između Partizana i subotičkog Spartaka
Samed Baždar slavi gol na utakmici između Partizana i subotičkog Spartakafoto: Starsport©

Iskusniji Nemanja Nikolić i dalje je džoker koji ulazi sa klupe, a o svemu tome govorio je šef stručnog štaba "parnog valjka."

Nemanja Nikolić
Nemanja Nikolićfoto: Starsport

- Ako bih hteo da zaštitim sebe, stavio bih u ekipu Nikolića. Baždar ima 20 godina i moram da razmišljam šta je najbolje za klub. Samed je na radaru mnogih ekipa, upravo zbog igara u prvom timu, čak i pored nedostataka, jer nije strpljiv i sve želi odmah. Mladi moraju da shvate da ne može vreme da se preskoči i mora da se poštuje redosled, ali... Moramo da ga trpimo. I struka i ekipa, pa i stariji igrači među kojima i Nikolić, koji ga savetuje kako da se nosi u teškim trenucima. Pošto razmišljam šta je najbolje za klub, a ne za mene lično, onda gledam koga možemo da stavimo u fudbalski izlog. U ovom trenutku to je Baždar - rekao je Duljaj.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport©

Novi reprezentativac Srbije ove sezone je u svim takmičenjima postigao četiri gola uz jednu aistenciju na 22 utakmice.

- Teško je oceniti da li će Baždar biti sa nama naredne sezone, svi znamo da Partizan živi od prodaje igrača. U zimskom prelaznom roku smo ostali bez dvojice mladih igrača, Ilića i Belića, a bez njihovih prodaja bi klub teško mogao da funkcioniše. Koliko sam primetio, Baždar ima želju da ode, da se dokaže. Video je primere njegovih kolega, poput Milovanovića, Ilića, Stevanovića... Verovatno i sam gleda da su igrači od po 20 godina nosioci u nekim od evropskih klubova najjačeg ranga. Prema onome što sam video, Baždar ima želju da ovog leta napusti klub. Naravno, pod uslovom da Partizan dobro profitira i opet uloži novac u mladog igrača, koga ćemo potražiti najpre u omladinskoj školi. Ako ga nema, onda u regionu sa našim pasošem - istakao je Duljaj.

Samed Baždar slavi gol na utakmici između Radnika i Partizana u Surdulici
Samed Baždar slavi gol na utakmici između Radnika i Partizana u Surdulicifoto: Starsport©

Zaključio je priču o talentovanom 20-godišnjaku.

- Pored nedostataka, prevashodno na planu strpljenja, velika je perspektiva! Ogromna čast je i poziv za reprezentaciju, iako nije imao mnogo prostora da se dokaže. Najbitniji je debi, ima našu pomoć. Nisu ponekad prijatni povici sa tribina, pričam sa njim da se isključi i gleda napred. Fudbal je kolektivan sport! Ponekad ipak žuri da postigne gol - jasan je Duljaj.

Bonus video:

00:25

Igor Duljaj: Niko ne voli i ne poštuje Partizan kao on

(Espreso/V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.