VLAHOVIĆ O KRITIKAMA, ODLASKU IZ JUVENTUSA, ALEGRIJU... "Svaki igrač ima snove i ciljeve" (foto)
Dušan Vlahović i Federiko Kjeza slave gol Srbina protiv Intera, Foto: EPA/Alessandro Di Marco

OTVORIO DUŠU

VLAHOVIĆ O KRITIKAMA, ODLASKU IZ JUVENTUSA, ALEGRIJU... "Svaki igrač ima snove i ciljeve" (foto)

Reprezentativac Srbije se osvrnuo na nedavni golgeterski post, priče da napušta Torino, ali i odnosu sa trenerom

Objavljeno:

Dušan Vlahović, napadač Juventusa otkrio je kako se nosio sa dobijenim kritikama u poslednja dva meseca kada nije nalazio put do mreže.

- Nije me sekiralo to što nisam postizao golove, ne dozvoljavam da to utiče na mene. Znamo da smo snažni, remi protiv favorita za titulu samo nam to potvrđuje. Skudeto? Prioritet je povratak u Ligu šampiona, a za ostalo ćemo videti. Svaki igrač ima snove i ciljeve, kako lične, tako i timske. Želim da pomognem timu više i zbog toga radim svaki dan. Ako želiš da postaneš top igrač, moraš da neutrališeš svoje mane. Da li je utakmica protiv Intera moja najbolja? Mogu još bolje - rekao je Vlahović na početku razgovora za Gazetu Delo Sport.

Dušan Vlahović slavi gol protiv Intera
Dušan Vlahović slavi gol protiv Interafoto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Prošlo leto proteklo je u pričama o odlasku Srbina iz Torina.

- Transfer glasine mi ne odvlače pažnju, za mene je leto bilo kao i svako drugo. Uvek sam fokusiran na Juventus i želeo sam da ostanem. Izolovao sam se od toga razmišljajući samo o terenu. Kada bismo slušali sve glasine, poludeli bismo. Hvala navijačima koji su uvek prisutni, lepo je znati da su na tvojoj strani i ja želim da im uzvratim najboljim igrama - istakao je Vlahović.

Dušan Vlahović slavi gol protiv Intera
Dušan Vlahović slavi gol protiv Interafoto: EPA/ ALESSANDRO DI MARCO

Otkrio je da njegov agent i sportski direktor "stare dame" razgovaraju o novom ugovoru.

- Imam još dve i po godine ugovora. Srećan sam što sam ovde i nigde ne žurim. Ali moj agent i sportski direktor Đuntoli već razgovaraju - poručio je Vlahović.

Dušan Vlahović na utakmici Juventusa i Bolonje
Dušan Vlahović na utakmici Juventusa i Bolonjefoto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Govorio je i tome šta radi sa trenerom Masimilijanom Alegrijem u trening centru.

- Kada sam imao pet godina igrao sam košarku, ali svi moji drugovi iz kraja igrali su fudbal, tako da sam pitao majku da pređem na fudbal. Sklonili su nam koš u Kontinasi, ali Alegri zna da sam spreman i da može da me izazove u svako doba dana. Uvek je zadovoljstvo igrati protiv njega jer ima pobednički mentalitet koji može da prenese na vas. Uvek želi da pobedi, kao i ja. On je trener pobednik, imati takvog čoveka na klupi nam zaista pomaže - jasan je Vlahović.

Masimilijano Alegri i Dušan Vlahović
Masimilijano Alegri i Dušan Vlahovićfoto: Giuseppe Maffia / Alamy / Alamy / Profimedia

Naravno, bilo je reči i o plasmanu Srbije na Evropsko prvenstvo.

- Tokom Svetskog prvenstva nisam bio dobro, sada smo se, nakon 23 godine pauze kvalifikovali na Evropsko prvenstvo i ispisali novu stranicu istorije srpskog fudbala. Ali nisam zadovoljan. Imamo dobar tim i možemo da uradimo nešto značajno. Milinković-Savić? Pitao sam ga samo da li je srećan u Saudijskoj Arabiji. Ja u Arabiji? Ponosan sam što igram za jedan od najvećih klubova na svetu. Trenutno vidim sebe samo ovde - zaključio je Vlahović.

Bonus video:

05:43

Vlahović, Srbija

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.