"AKO NE USPE U JUVENTUSU, TO JE 75 ODSTO NJEGOVA KRIVICA!" Bivši napadač Juventusa oštro o Vlahoviću (FOTO)
Dušan Vlahović (levo) na utakmici Sasuola i Juventusa, Foto: EPA/ELISABETTA BARACCHI

"PRISAK I NJEGOVI IZBORI"

"AKO NE USPE U JUVENTUSU, TO JE 75 ODSTO NJEGOVA KRIVICA!" Bivši napadač Juventusa oštro o Vlahoviću (FOTO)

Otkrivaju se polako pukotine u njegovom mentalitetu i odlukama koje donosi. Nije fudbalski inteligentan u momentima kada se suočava sa teškim situacijama, rekao je nekadašnji špic "stare dame"

Objavljeno: 11:50h

Za mnoge najveći derbi Italije između Intera i Juventusa igra se u subotu od 20.45 u 13. kolu Serije A, a nero-azuri su prvi sa dva boda više.

Paolo Di Kanio, nekadašnji napadač "stare dame" veruje da ovo jeste bitan meč u sezoni ali ne i odlučujući.

- Još je rano da bismo ga nazvali odlučujućim derbijem. Ali može da nam pruži smer u kojem ide trka za skudeto jer se sastaju dva direktna rivala. Pobeda bi više značila Juventusu. Alegri polako usađuje veru u glave svojih igrača, dokazuje im da su sposobni da se takmiče za titulu uprkos manjem kvalitetu i nedostatku kreacije u odnosu na rivale. Ako pobede i preskoče Inter na tabeli, ojačaće timsku veru da mogu da izdrže do kraja. Ja se bojim da će biti slaba utakmica jer će Juve prepustiti loptu Interu, a Inter neće forsirati napad dok ne nađe rupu u protivničkim linijama. Voleo bih da vidim dva tima koja se nude jedan drugom u sportskom smislu. Nadam se da će da padne gol posle dosadnih 20 minuta - rekao je Di Kanio.

Paolo Di Kanio
Paolo Di Kaniofoto: EPA/DAVID JONES

Jedan je od retkih u Italiji koji sipa pohvale na račun Juveovog stratega Masimilijana Alegrija koji je često na meti kritika zbog svog stila fudbala.

- Divim mu se. Njegov Juventus je anomalija. Pravi italijanski top tim koji skoro uvek prepušta loptu protivniku. To je legitiman način igre. Alegri radi sjajn posao u odnosu na kvalitet kojim raspolaže. Maksimalno koristi materijal koji ima. Ali teško da će do maja da izdrži na ovaj način. Moraće da uradi nešto više. Ipak, zaslužuje aplauze iz drugih razloga. Ima tek dvojicu ili trojicu jakih individualaca koje sjajno koristi. Plus što pušta mlade igrače da igraju. Dvojica su praktično postali starteri a ostali ulaze u teškim situacijama a ne na 4:0. Delom i zbog toga što Juve retko ima 4:0. Ovo je pravi način da se razvijaju, a ne kao kod ostalih trenera koji im daju minutažu u već rešenim utakmicama ili zbog povreda kako bi sebi pravili alibi. Umesto toga, Algeri im pruža šansu u pravim utakmicama, priča sa njima kao sa odraslim ljudima, koristi sistem štapa i šargaraepe - istakao je Di Kanio.

Masimilijano Alegri
Masimilijano Alegrifoto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najveće nade bjanko-neri polažu u napadački tandem Federiko Kjeza-Dušan Vlahović.

- Mene Kjeza nije ubedio da je drugi napadač. Kao što smo videli u reprezentaciji kod Spaletija, potrebni su mu prostor i širina. U 4-3-3 je odličan. Naravno, Alegri sada može da kaže kako Kjeza u 3-5-2 može da igra samo tog drugog napadača kako bi postizao gol - poručio je Di Kanio.

Pod znak pitanja stavlja Srbinov karakter.

- Ako ne uspe u Juventusu, onda je to 75 odsto njegova krivica. Ako si jak igrač, nebitno je koliko si frustriran zbog malo šansi za gol. Moraš da se prilagodiš timu i iskoristiš tih nekoliko lopti koje dobiješ. U Firenci je bio raspucan jer je verovao u to što radi, bio je uključen u igru i igrao je sa radošću. Sa Juventusom je očigledno sve drugačije. U smislu pritiska i njegovih izbora. Otkrivaju se polako pukotine u njegovom mentalitetu i odlukama koje donosi. Nije fudbalski inteligentan u momentima kada se suočava sa teškim situacijama. Otvoren sam i direktan. Kada kažem da nema fudbalsku inteligenciju, ne mislim da nije dovoljno dobar i da ne može da igra za Juventus. Ali mora da nauči neke jednostavne stvari jer ovim način igre ne stavlja saigrače u dobar položaj. Pravi majstori se dokazuju u teškim situacijama - zaključio je Di Kanio za Tutosport.

Bonus video:

05:43

Vlahović, Srbija

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.