VEJN RUNI ŠOKIRAO: Pio bih dok se ne onesvestim!
Vejn Runi, Foto: Profimedia

odvaljivao se

VEJN RUNI ŠOKIRAO: Pio bih dok se ne onesvestim!

Runi je najbolji strelac u istoriji Mančester Junajteda sa 253 gola u 559 utakmica i donedavno je bio najbolji strelac reprezentacije Engleske sa 53 gola

Objavljeno: 13:26h

Bivši golgeter Mančester Junajteda i fudbalske reprezentacije Engleske, Vejn Runi, rekao je da je na početku karijere prekomerno pio alkohol kako bi se izborio sa pritiskom slave.

Trener Birmingema je u podkastu bivše ragbi zvezde i aktiviste u borbi protiv bolesti motornog neurona Roba Beroua, otvoreno govorio o teškoćama sa kojima se susretao tokom karijere u pronalaženju načina da se izbori sa pritiskom slave kao mladić.

Runi je kao 16-godišnjak ušao u prvi tim Evertona, godinu dana kasnije je postao reprezentativac, a sa 20 godina prešao je u Mančester Junajted. On je rekao da je sav taj uspeh imao cenu.

- Moje oslobađanje u ranim dvadesetim godinama bio je alkohol. Otišao bih kući, proveo bih nekoliko dana u kući, nisam izlazio. Pio bih dok se skoro ne onesvestim. Nisam hteo da budem u blizini ljudi, pošto sam ponekad osećao sramotu. Ponekad osećaš da si izneverio ljude, nisam znao kako drugačije da se nosim s tim - rekao je Runi, preneo je Skaj.

Vejn Runi
foto: AP

Jedan od najboljih igrača u istoriji kluba sa Old Traforda rekao je da se sada ne plaši da razgovara o problemima.

- Kada ne prihvatite pomoć, možete biti u zaista lošem stankav, a ja sam takav bio nekoliko godina. Srećom, sada se ne plašim da razgovaram sa ljudima o problemima - dodao je Runi.

Runi je najbolji strelac u istoriji "Crvenih đavola" sa 253 gola, koliko je postigao u 559 utakmica i donedavno je bio najbolji strelac reprezentacije Engleske sa 53 gola.

Osvojio je pet šampionskih titula sa Junajtedom, Ligu šampiona, Ligu Evropa, FA kup, tri Liga kupa, četiri Komjuniti Šilda i Svetsko klupsko prvenstvo.

Bonus video:

00:29

Bakljada Grobara na meču protiv Spartaka

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.