Veliki crveni krug i u njemu Zvezda! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Sportnetwork TV

Sećanje

Veliki crveni krug i u njemu Zvezda! (VIDEO)

Aprilska noć koju će oni koju je se sećaju pamtiti do kraja života, a oni koji su rođeni kasnije, iznova i iznova pregledati snimke na Jutjubu
Objavljeno: 09:54h
foto: Printscreen Youtube / Sportnetwork TV

Niko se tome nije nadao na stadionu, a još veći šok je usledio pet minuta kasnije. Bender je potpuno utišao krcatu Marakanu, 1:2 na semaforu, tek je 67. minut i Bavarci su potpuno anulirali rezultat iz prvog meča.

Krenulo se na sve ili ništa! I jedni i drugi napadaju, u naletima, bolje šanse imaju gostujući igrači, a posle jedne pravim čudom lopta pogađa stativu i odbija se u polje, ali daleko od pritrčalog igrača Bajerna koji je bio spreman da je sprovede u mrežu.

Kao da je neka sila poručivala da crveno-beli moraju da odu u to finale i otišli su.

Bio je poslednji minut utakmice, krenuli su budući šampioni Evrope u napad, lopta je kružila oko šesnaesterca ekipe iz Minhena, Mihajlović centrira pravo na nogu Augentaleru, ali umesto da ode daleko od nemačkog gola, lopta prelazi nemačkom reprezentativcu preko noge, dobija čudni efe i završava u golu Aumana!

- Nebo se otvorilo! Stadion je eksplodirao - ostao je u anale upisan krik legendarnog komentatora Milojka Pantića kada se lopta zakoprcala u mreži Bajerna za 2:2 i finale Kupa evropskih šampiona u Bariju.

Sjurila se pobilka sa tribina na terenu, takvo slavlje nije viđeno ni pre, a ni posle.

U finalu, tamo u Bariju na stadionu "Sveti Nikola", čekao je Olimpik iz Marseja, ali to je već neka druga priča...

foto: Profimedia

CRVENA ZVEZDA - BAJERN MINHEN 2:2 (prvi meč 1:2)

(Mihajlović 25, Augentaler autogol 89 - Augentaler 62, Bender 67)

Crvena zvezda: Stojanović, Belodedić, Šabanadžović, Radinović, Marović, Jugović, Prosinečki, Mihajlović, Savićević, Binić, Pančev (Stošić).

Bajern: Auman, Augentaler, Švabl, Bender, Gramer, Efenberg, Štrunc, Rojter, Volfart, Ton, Laudrup.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.