Veliki crveni krug i u njemu Zvezda! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Sportnetwork TV

Sećanje

Veliki crveni krug i u njemu Zvezda! (VIDEO)

Aprilska noć koju će oni koju je se sećaju pamtiti do kraja života, a oni koji su rođeni kasnije, iznova i iznova pregledati snimke na Jutjubu
Objavljeno: 09:54h

Sliku na početku teksta prepoznaće svaki navijač Crvene zvezde, gde god se ona pojavila.

Krug napravljen od baklji oko Marakane je prva asocijacija za jednu od najslavnijih i najluđih utakmica u istoriji kluba iz Ljutice Bogdana.

Bilo je to aprilske večeri 1991. godine, kada je u Beograd stigao veliki Bajern nakon što je bio razmontiran na svom terenu 1:2 u prvom meču polufinala Kupa evropskih šampiona.

Ali ipak, Nemac je Nemac, nije gotovo dok sudija ne svira kraj! Rečenica je koju je Ljupko Petrović danima govorio svojim igračima, na svom treningu, na svakom sastanku i pri svakom viđanju.

Da stvar bude još gora, umalo se i to obistinilo! A počelo je idealno!

U 25. minutu slobodan udarac za domaće, tribine na kojima igla nema gde da padne već gore. Zimsko pojačanje, najskuplje u istoriji kluba, Siniša Mihajlović, uzima loptu i buši mrežu nemačkog tima za potpuni deliriju.

foto: Printscreen Youtube / Sportnetwork TV

A onda, slika koju niko nije želeo da vidi. Bajern je počeo da dominira i gospodari terenom, šanse su se ređale jedna za drugom pred golom Stojanovića, ali ma koliko stopostotne bile lopta nije prelazila gol crtu.

Ali ako već nije htela da uđe na taj način, onda je ušla potpuno neočekivano, kroz noge kapitenu Zvezde iz slobodnog udarca koji je izveo Augentaler šutem po zemlji.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.