JUNAJTED SE OPROSTIO OD BOBIJA ČARLTONA: Odlazak jednog od najvećih!
Junajted se oprostio od legende, Foto: Profimedia

tuga

JUNAJTED SE OPROSTIO OD BOBIJA ČARLTONA: Odlazak jednog od najvećih!

Bobi Čarlton je preminuo u svojoj 86. godini života

Objavljeno:

Mančester Junajted je sa velikom tugom oprostio se od svoje legende, engleskog fudbalskog velikana, Sera Bobija Čarltona, koji je preminuo u subotu u 86. godini.

Sera Bobi Čarlton je bio ključna figura u istoriji Mančester Junajteda i engleskog fudbala. Tokom svoje karijere, osvojio je mnoge nagrade i priznanja, a njegov doprinos klubu i nacionalnom timu ostavlja dubok i neizbrisiv trag.

"Mančester junajted je u žalosti zbog smrti Bobija Čarltona, jednog od najvećih i najomiljenijih igrača u istoriji našeg kluba. Ser Bobi je bio heroj za milione, ne samo u Mančesteru ili Ujedinjenom Kraljevstvu, već gde god se fudbal igra širom sveta. "Bio je cenjen koliko zbog svog sportskog duha i integriteta, tako i zbog njegovih izvanrednih kvaliteta kao fudbalera. Ser Bobi će uvek biti upamćen kao velikan ove igre", navodi se u saopštenju sa Old Traforda.

FK Mančester junajted, Bobi Čarlton, Fudbal
foto: David Burges / Alamy / Profimedia

Bobi Čarlton je odigrao 758 utakmica i postigao 249 golova tokom 17 godina kao igrač Mančester junajteda, osvojio je Kup Evrope, tri titule prvaka i FA kup. Za Englesku je odigrao 106 utakmica, postigao 49 golova i osvojio Svetsko prvenstvo 1966.

"Nakon penzionisanja, nastavio je da služi klubu sa odlikom kao direktor 39 godina. Njegova rekordna dostignuća, karakter biće zauvek urezani u istoriji Mančester junajteda i engleskog fudbala, a njegovo nasleđe će živeti kroz rad Fondacije Ser Bobi Čarlton koji će promeniti život. Saosećamo sa njegovom suprugom Normom, njegovim ćerkama i unucima i svima koji su ga voleli", navodi se u saopštenju Junajteda.

Bonus video:

00:08

Aleksa Avramović u centru Beograda


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.