FSS, NEMOJTE NJEGA DA PROMAŠITE: Arsenalovo ČUDO OD DETETA je Srbin, ovako je govorio o RATU kad je imao 7 godina!
Luis Zečević-Džon, biser Arsenala, Foto: Printscreen/Instagram/@louiszecevicjohn

ekstratalenat

FSS, NEMOJTE NJEGA DA PROMAŠITE: Arsenalovo ČUDO OD DETETA je Srbin, ovako je govorio o RATU kad je imao 7 godina!

FA Engleske mu je već poslala poziv da pristupi selekciji do 15 godina starosti

Objavljeno: 14:31h

Arsenal je dobrom strategijom sportskog direktora Edua tokom prethodnih sezona uspeo da ugovorima veže za klub sve mlađe igrače koji su postali nosioci igre kod menadžera Mikela Artete.

Mnogi su potekli iz mlađih kategorija (Bukajo Saka je najbolji primer, ali i Edvard Nketija, Emil Smit-Rou, Ris Nelson), a i dalje se radi odlično u Arsenalovoj akademiji.

Imena iz U23 tima od kojih se očekuje da zasijaju u narednih nekoliko godina i na velikoj sceni su Itan Nvaneri, Kejon Edvards, Lino Sousa, Amario Kozijer-Duberi, Čarls Sagoe, a u U18 ekipi Omari Bendžamin, Majls-Luis Skeli, Seb Ferdinand, Mihal Rosjak, Čidozi Obi-Martin, ali i jedan Zečević. Tačnije, Luis Zečević-Džon.

Iako ima tek 15 godina, Luis se već probio u U18 tim Arsenala, u avgustu potpisao dvogodišnju stipendiju sa direktorom mlađih kategorija Perom Mertezakerom i već ovog septembra odigrao dva meča na kojima je i te kako skrenuo pažnju skauta.

Na debiju protiv Redinga je asistirao i iznudio penal, a onda proteklog vikenda protiv Sautemptona postigao jedan gol u pobedi ekipe Džeka Vilšira nad Sautemptonom od 4:0.

Zečević-Džon je nešto ranije potpisao ugovor i sa kompanijom "Najki" što dovoljno govori o kakvom ekstratelntu je reč.

A ko je ovaj već sada robusni napadač, koji igra i na poziciji krila, i agresivnim stilom igre pravi paniku kod protivnika?

Luis Zečević-Džon je iz mešovitog braka, što je očito i iz njegovog prezimena i fizičkog izgleda. Majka mu je Srpkinja, Ivana Zečević, a Luis ima tri mlađe sestre a porodica je nedavno letovala u Crnoj Gori.

Još kada je Luis imao samo sedam godina, našao se u jednoj vesti i snimljen je kako igra fudbal, ali ne zbog toga.

Televizijska mreža RT, bivši Raša Tudej ('Russia Today'), napravila je 2015. prilog koji možete pogledati OVDE u kom su u više gradova sveta pitali decu da li znaju šta je to rat, uključujući tada razorene Donjeck i Damask.

Obreli su se i u Londonu gde im je četvorogodišnja Ajla Zečević-Džon odgovorila da ne zna, ali je njen stariji brat, tada sedmogodišnji Luis rekao: "To je kada jedna zemlja tuče drugu".

Luis Zečević-Džon
foto: Printscreen/RT

Njegov prijatelj Sava dodaje: "Samo hoće da ubijaju jedni druge, ne znam zašto... Srećan saam što živim ovde. Stvarno sam baš srećan".

U prilogu potom Sava šutira penal Luisu koji ne odbrani i valjda tu već shvata da mu je bolje da pređe u napad.

A Englezi su sedam godina kasnije, 2022. godine, već shvatili potencijal mladog Zečević-Džona i FA Engleske mu je poslala poziv da pristupi selekciji do 15 godina starosti. On ga je prihvatio, ali naravno, može da menja reprezentacije dok ne stigne do nivoa A selekcije.

(Espreso/Nedeljko Đukić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.