TUKLI SE, VUKLI, PSOVALI: Oni su vodili ratove na derbiju, a Grobari i Delije su uživali gledajući ih! (VIDEO)
Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

7 čuvenih duela

TUKLI SE, VUKLI, PSOVALI: Oni su vodili ratove na derbiju, a Grobari i Delije su uživali gledajući ih! (VIDEO)

Susreti komšija sa Topčidera su nam podarili neke legendarne okršaje i rivalstva između određenih igrača
Objavljeno:

4. Saša Ilić - Dejan Ilić

Prezimenjaci su na sredini terena krajem prošlog i početkom ovog veka vodili bitke do iznemoglosti. Njihova međusobna borba je u pojedinim trenucima delovala kao da će se potući na mrtvo ime.

- Na terenu je bilo sitnih čarki uvek, ali nikad to nije preraslo u nešto više... I danas se prepričavaju moji dueli sa Dejanom Ilićem iz Zvezde koji su uvek bili na ivici noža. Bio je oštar, tukao me, pokušao sam i ja njega, bio je u tom periodu namazaniji... Da sada igra, znam kako bih mu vratio... Šalim se naravno, dobri smo prijatelji, ali, tukao je za medalju - rekao je Partizanov rekorder i čovek sa najviše odigranih derbija jednom prilikom.

5. Nikola Žigić - Zoran Bata Mirković

Uf, uf, uf! Kako je tu samo pucalo! Korpulentni dvometraš protiv iskusnog i prekaljenog defanzivca. Udarci u duelima, udarci kad niko ne gleda, verbalna prepucavanja sve to je činilo spektar njihovih međusobnih duela.

Ipak, posle poseldnjih sudijskih zvižduka na mečevima je uvek bila pružena ruka sa obe strane i "Svaka čast, majstore" između njih dvojice.

6. Ognjen Koroman - Marko Lomić

Samo tokom jedne sezone su vodili bitku u derbijima, ali njihovi međusobni dueli koji su bili puni psovanja, udaraca, odgurivanja i uvreda se nisu završavali na terenu, već se nastavljali u tunelu i ispred svlačionica.

Ljudi moji, pa da li je ovo moguće?! Zaboravljeni bivši vezista Partizana postigao gol koji je obišao svet! (VIDEO)

Tako je posle 129. večitog derbija došlo do međusobnog okršaja njih dvojice, a navodno je tada bilo reči i da je neko nekome opalio šamar, a pričalo se da će se sve završiti na sudu, jer su se razmatrale krivične prijave protiv obojice pred redovnim sudom zbog kršenja Zakona o zabrani nasilja na sportskim priredbama.

7. Darko Lazović - Vladimir Volkov

Četiri godine su u svakom Večitom derbiju ova dvojica vodili žestoke duele pored aut linije. Jedan je bio uzdanica Delija u koga su gledale kao nekog ko će rešiti pobednika, a drugi stub u defanzivi Partizana za koga su Grobari verovali da i ako lopta prođe, onda Lazović neće.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.