TUKLI SE, VUKLI, PSOVALI: Oni su vodili ratove na derbiju, a Grobari i Delije su uživali gledajući ih! (VIDEO)
Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

7 čuvenih duela

TUKLI SE, VUKLI, PSOVALI: Oni su vodili ratove na derbiju, a Grobari i Delije su uživali gledajući ih! (VIDEO)

Susreti komšija sa Topčidera su nam podarili neke legendarne okršaje i rivalstva između određenih igrača
Objavljeno:

1. Dragan Stojković Piksi - Bajro Župić

Krajem 80-tih godina navijači Zvezde su se pred svaki derbi pitali koji će trik Piksi prodati "kostolomcu", a navijači Partizana koliko puta će stameni Novopazarac "dići noge" udarnoj igli crveno-belih.

Sa jedne strane fudbalski virtuoz, a na drugoj kako su beskompromisni borac koji ne štedi ni sebe, a naročito protivnika. Sve je kulminiralo onim slanjem u reklame Piksija.

OD TAD VIŠE NIŠTA NIJE ISTO! Leonardova izjava pred Derbi je melem za grobarske uši, a Zvezdi velika pretnja! (VIDEO)

- Uzeo je loptu kod korner zastavice, ispružio prst i rekao: “Hajde, Bajro, priđi ako smeš”, a meni tad pao mrak na oči. Poleteo sam s obe noge ka njemu, a Piksi je završio u reklamama zajedno sa lotpom i korner zastavicom. Do kraja utakmice se držao za bubrege, a mene je publika nagradila aplauzom - ispričao je jednom prilikom Župić.

2. Dragan Ćirić - Nenad Sakić

Slična situacija kao i kod prvog para, samo što je sada mađioničar sa loptom nosio crno-beli dres, a "razbijač" je bio u crveno-belom. "Ćira" je tokom 90-tih na derbijima izluđivao stenu iz Kruševca, ali mu ona nikako nije ostajala dužna, pa su mu noge uglavnom bile modre danima posle derbija.

3. Mateja Kežman - Stevo Glogovac

Ne bi nam pali napamet da nismo pročitali jedan intervju legendarnog napadača Partizana koji je u pet odigranih derbija isto toliko puta matirao najvećeg rivala. Ipak, njegove golove plaćali su udarci koje je dobijao od defanzivca Zvezde koji se nije predavao.

LINČ, HAOS! Huligani Bastije ponovo uleteli na teren i TUKLI fudbalere Liona! (VIDEO)

- Čuvali su me Vitakić, Bunjevčević... Niko me nije štedeo, ali Stevo Glogovac mi je posebno ostao u sećanju. Bio je dosta agresivan, oštar, drzak. Dva ili tri puta smo igrali jedan protiv drugoga. Koristio je i noge i ruke, služio se svim i svačim - rekao je Kežman o tim duelima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.