SVE JE U NAŠIM RUKAMA: Kako Srbija može na EURO, oktobar je mesec odluke!
Fudbalska reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

RAČUNICA JE JASNA

SVE JE U NAŠIM RUKAMA: Kako Srbija može na EURO, oktobar je mesec odluke!

Naš državni tim mora najpre trijumfalno da završi septembarski ciklus

Objavljeno: 01:31h

Fudbalska reprezentacija Srbije podbacila je u duelu sa najvećim konkurentom u kvalifikacionoj grupi za EURO 2024. godine - selekcijom Mađarske, koja je iz Beograda odnela sva tri boda i slavila sa 2:1.

Mađarska nakon večerašnje utakmice ima deset osvojenih bodova, tri više od drugoplasirane Srbije, dok je Crna Gora nakon iznenađujućeg remija u Litvaniji (2:2), ostala na pet bodova.

Litvanci i Bugari su sa po dva boda za sada van ozbiljnijih računica u trci za prva dva mesta, koja donose plasman u Nemačku naredne godine.

Daleko od toga da je ovaj poraz od Mađarske tragičan po naš tim, pogotovo što su nam Litvanci večeras učinili veliku uslugu otkinuvši dva boda Crnoj Gori, međutim, ovo upozorenje od Mađara trebalo bi vrlo ozbiljno shvatiti.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Fudbaleri Srbije, Fudbal
foto: Starsport

Srbiju u narednom kolu očekuje gostovanje na Baltiku, gde se osvajanje tri boda jednostavno ne sme dovesti u pitanje.

Verujemo da uz maksimalan pristup Orlovi neće imati previše problema da upišu očekivana tri boda, koja je nekada i najteže osvojiti, čime bi ovaj septembarski ciklus okončali na drugom mestu na tabeli, koje garantuje direktan plasman na EURO.

To bi donelo mir našem državnom timu pred oktobarske mečeve, koji će po svemu sudeći biti ključni za plasman na kontinentalni šampionat, koji čekamo još od 2000. godine.

Oktobarski ciklus kvalifikacija Srbija će otvoriti gostovanjem u Mađarskoj (14. oktobar), a tri dana kasnije (17. oktobar) sledi nam verovatno i ključni duel kvalifikacija, meč sa Crnom Gorom u Beogradu.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Đetićima bi ovo mogla biti poslednja prilika da se ozbiljno umešaju u trku za direktan plasman na kontinentalni šampionat, a izlišno je govoriti koliko bi pozitivan ishod u Budimpešti pogurao Orlove ka Nemačkoj.

Ipak, čak i da ga ne bude tako, puleni Dragana Stojkovića Piksija će sve držati u svojim rukama pred utakmicu sa selekcijom Miodraga Radulovića.

U poslednjem meču kvalifikacija, Srbiju očekuje duel sa Bugarskom na domaćem terenu (19. novembar), gde se pobeda takođe ne bi smela dovesti u pitanje.

Dakle, pre svega naš državni tim mora trijumfalno da završi septembarski ciklus, čime bi se napravila tri velika koraka ka plasmanu na EURO.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Utakmica u Budimpešti biće jedna od onih koja može mnogo više da nam donese nego oduzme, ali zatim sledi krucijalni meč kvalifikacija za Crnom Gorom kod kuće.

Pobedom u ovom meču Srbija bi mogla sebi da čekira vizu za Nemačku, čak i pre poslednjeg kvalifikacionog kola i dvoboja sa Bugarskom koju sa klupe predvodi Mladen Krstajić.

Dosta toga će zavisiti i od rezultata ostalih rivala, gde Crna Gora ima i gostovanje u Mađarskoj u poslednjem kolu, odnosno dvoboj sa Bugarima kod kuće već 10. septembra.

BONUS VIDEO:

00:24

Klinci pred meč Srbija - Mađarska

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.