"IGRAČI ME PITAJU ZA PRIČE O SMENI!" Duljaj otvorio dušu pred revanš sa Noršelendom (FOTO)
Igor Duljaj, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

"Ne tražim alibi"

"IGRAČI ME PITAJU ZA PRIČE O SMENI!" Duljaj otvorio dušu pred revanš sa Noršelendom (FOTO)

Pre ili kasnije će doći do rastanka. Svi ćemo otići, sutra ili prekosutra, rekao je između ostalog trener Paritzana

Objavljeno:

Igor Duljaj, trener Partizana održao je konferenciju za medije pred revanš utakmicu plej-ofa za plasman u Ligu konferencija (četvrtak, 21.00).

Podsetimo, crno-beli su u prvom meču u Danskoj doživeli jednu od najvećih blamaži pošto su poraženi od Noršelenda sa 5:0.

- Uprkos ubedljivom porazu motiv pred revanš vidim u domaćem terenu, činjenici da igramo pred našim navijačima. Pokušaćemo da ispravimo ukoliko je moguće ono što smo napravili u Danskoj, a napravili smo ništa i osramotili smo se. Ne tražim alibi, rival je dominirao čitavih 90 minuta. Moramo da odigramo potpuno drugačije, nema kalkulacija i idemo na pobedu. Ne želim da obećavam i dajem velike izjave, ali zaista osećam da igrači žele pobedu - počeo je Duljaj.

Detalj sa utakmice Noršelenda i Partizana
Detalj sa utakmice Noršelenda i Partizanafoto: EPA/Martin Sylvest

Nastavio je u istom tonu.

- Neću kalkulisati i izvešću najbolji tim iako nas u nedelju očekuje takođe važna utakmica. Verujem da će na tribinama biti navijača koliko je dozvoljeno i ne želim da trošim energiju na bilo šta osim na svoj tim. Rekao sam igračima i prethodni put da bez obzira šta se piše i govori oni su ti koji su idoli mnogima koji žele da igraju u Partizanu - kaže Duljaj.

Detalj sa utakmice Noršelenda i Partizana
Detalj sa utakmice Noršelenda i Partizanafoto: EPA/Martin Sylvest

Govorio se o smeni trenera, a prvi kandidat prema saznanjima portala Espreso je jedan od najvećih ljubimaca Grobara.

- Pre ili kasnije će doći do rastanka. Opušten sam i ne osećam pritisak. Teško je da neko može da napravi pritisak putem medija na mene. Pitali su me igrači šta se piše u medijima, ali sam im rekao da gledaju samo sebe i najbolji odgovor je bila pobeda nad Javorom. Svi ćemo otići, sutra ili prekosutra, ali je ekipa najvažnija i da ona održi fokus - rekao je Duljaj.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport©

Pokušaće da pobede svestan da je teško očekivati da se nadomesti minus.

- Igrači su odlično reagovali jer obično posle Evrope dolazi do pada. Kada primimo gol ranije smo padali, ali smo sada pokazali drugo lice. Svaka pobeda je dragocena za koeficijent i srpski fudbal. Sutra ne izlazimo sa kalkulacijama i želimo da pobedimo. Ipak, ne pretim nekome od koga sam izgubio sa 0:5. Postoje oscilacije i već sam pričao da je došlo mnogo igrača i potrebno je vreme da uspostavimo ritam. Ipak, nikoga ne interesuje to i pamte se samo rezultati. Dobro je da smo imali odličnu reakciju i posle poraza od Sabaha i posle poraza od Noršelanda. Uvek ću stajati iza igrača, a ono što me raduje jeste da golove sada slavi čitava ekipa i svi na klupi što znači da je svima stalo - istakao je Duljaj.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport©

Ubedljiva prednost gostiju ne budi nadu da bi rival mogao da se opusti.

- Noršelend je među klubovima koji ne kalkulišu. Mlada su ekipa koja bez problema može da igra u ritmu sreda-nedelja. Rekao sam mladim igračima da se ugledaju na njihove fudbalere. Imaju perspektivnog trenera koji imajući u vidu njegove godine u Srbiji verovatno ne bi radio - jasan je Duljaj.

Johanes Hof Torup, trener Noršelenda
Johanes Hof Torup, trener Noršelendafoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Govorio je i o nacionalnom koeficijentu kojem srpski klubovi nisu previše doprineli brojnim letnjim porazima na međunarodnoj sceni.

- Ostanak bez grupne faze bi bio veliki udarac za klub, ali je važno ono št o ostaje. Tim koji ostaje. Ne smemo da zaboravimo da na mostaje prvenstvo i moramo da održimo fokus. Takođe, što želim svom klubu, želim i komšijama, Crvenoj zvezdi, TSC-u i Čukaričkom - da osvojimo što više bodova u Evropi. I Iz srca to kažem i samo sam za sportsku priču - poručio je Duljaj.

Kratak osvrt na činjenicu da u većini evropski liga letnji prelazni rok ističe za dva dana.

- Na pitanje oko transfera ne mogu da odgovorim. Bio sam dosadan govoreći o pojačanjima, o tome da su potrabna. Momci koje imam su oni ka kojima gledam i sa kojima ću sutra izaći pred rivala - zaključio je Duljaj.

Bonus video:

00:25

Igor Duljaj: Niko ne voli i ne poštuje Partizan kao on

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.