NAJBURNIJI MEČ PARTIZANA I AZERA: Zvezdaš prozivao "Mustafu" a Grobari njega, umalo tuča i "Mitrović je INDIJANAC"
Aleksandar Mitrović, Foto: Starsport©

šta nas čeka sad?

NAJBURNIJI MEČ PARTIZANA I AZERA: Zvezdaš prozivao "Mustafu" a Grobari njega, umalo tuča i "Mitrović je INDIJANAC"

Partizan je nepobeđen u prethodnih šest utakmica sa klubovima iz Azerbejdžana, a neki su bili baš žestoki

Objavljeno: 12:33h

FK Partizan danas počinje evropsku sezonu, već od trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, najslabije UEFA klupsko takmičenje.

Želeli su više crno-beli, ali se za to nisu izborili u prošlosezonskoj Superligi Srbije, međutim, sigurno je da žele kao i u prethodne dve sezone da što dalje doguraju u LK.

Ali pre nego što mogu da sanjaju o nokaut fazi treba da uđu u grupnu fazu. Rival Partizana je Sabah iz Masazira, predgrađa Bakua, koje će biti poprište prvog duela. Revanš je nedelju dana kasnije u Humskoj.

Pisali smo već da je Partizan nepobeđen u prethodnih šest utakmica sa klubovima iz Azerbejdžana - Interom iz Bakua (dva meča, 1-1-0) i Nefčijem koji je takođe iz prestonice (četiri meča, 2-2-0).

FK Partizan
foto: Starsport©

Bivši golman Crvene zvezde, Saša Stamenković, otišao je sa "Marakane" u Nefi 2011. i tamo proveo četiri sezone pa je bio među stativama u svim duelima sa Partizanom.

A prva dva su dobro upamćena. U grupnoj fazi Lige Evrope 2012. bilo je 0:0 u Beogradu i 11: u Bakuu, a meč u Humskoj su obeležili sukobi Stamenkovića sa fudbalerima "Parnog valjka" kao i navijačima Partizana.

Golman je stigao na utakmicu sa kesom "Delija", a "Grobari" su mu odgovorili vrlo uvredljivim transparentom:

- Nosati majmun živi u Azerbejdžanu, u ciga*skom dresu doš'o po bananu.

Saša Stamenković, Grobari, Navijači Partizana
foto: Starsport©

- Partizan ima igru, trenera, ali gde su mu navijači? Ja ne znam šta su očekivali, da im možda pustim gol? Ja ovde predstavljam Nefči, da li sam imao ili nisam Zvezdinu majicu ispod dresa je nebitno, jer ja Zvezdu nosim u srcu. Neću pobeći od Zvezde, predstavljao sam večeras i 90 odsto Srbije, a ovih deset odsto nisam ni čuo - odgovorio je posle meča bivši čuvar mreže Zvezde.

Stamenković je probudio "zlu krv" i sa kolegom Vladimirom Stojkovićem koga je nazvao "Mustafa" pa se ovaj nije rukovao sa njim.

- Ovo je pitanje za Mihajlovića, a ne za Mustafu. Da li selektor u ugovoru sa reprezentavcima ima deo gde reprezentativcu zabranjuje da se rukuje sa protivnikom? - rekao je tada Stamenković.

Saša Stamenković, Vladimir Stojković
foto: Starsport©

Po završetku meča, tada mladi Aleksandar Mitrović je hteo da se fizički obračuna sa Stamenkovićem i nastala je velika gužva na terenu.

- Ne znam šta da kažem o takvom čoveku, provocirao je izjavama pre meča, provocirao je tokom utakmice, valjao se po terenu kao da nije sportista, ili kao da nije bio siguran u svoje mogućnosti. Pogrdno je gestikulirao i nama i navijačima, pokazivao je majicu Crvene zvezde, kao da je zaboravio gde se nalazi - rekao je tad Mitrović za "Sport".

Nisu mogli njih dvojica bez varnica ni u utakmici u Bakuu (1:1). Mitrović je dao izjednačujući gol pa provocirao golmana Nefčija.

- Dečko verovatno ima neki problem u glavi. Ja sa njim nemam nikakav problem. Sve igrače i rukovodstvo Partizana sam dočekao kako dolikuje i mislim da niko ne može da mi uputi ružnu reč. Čestitam im na osvojenom bodu, a ako za njega moram da kažem nešto, onda je to samo jedna reč - "indijanac". Ništa više - rekao je Stamenković posle tog meča.

1 / 5 Foto: Starsport©

Partizan je bio uspešniji od Nefčija u plej-of fazi za LE u 2014. kada je slavio u oba meča - prvo 3:2 u Humskoj, pa 2:1 u gostima. I u poslednjem meču je bilo varnica jer su u nadoknadi isključeni vezista domaćih Ramos i strelac gola za Partizan, Petar Škuletić.

Bonus video:

01:42

MITROVIĆ HEROJ FULAMA: Srbin postigao jedini gol u pobedi nad Lesterom i izjednačio svoj rekord u Premijer ligi!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.