TADIĆ SE EMOTIVNO OPROSTIO OD AJAKSA: "Ako je do mene, ovo nije konačno zbogom"! (VIDEO)
Dušan Tadić, Foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

RASTANAK

TADIĆ SE EMOTIVNO OPROSTIO OD AJAKSA: "Ako je do mene, ovo nije konačno zbogom"! (VIDEO)

Za pet godina među Kopljanicima osvojio je šest trofeja, među kojima su tri titule šampiona Holandije

Objavljeno: 23:54h

Dušan Tadić zvanično više nije igrač Ajaksa. Ono što je najavljeno danima u petak veče je dobilo potvrdu, prvo preko kluba u video spotu zahvalnosti prema našem asu, a onda se oglasio i igrač.

Tadić je posle pet godina napustio Ajaks nezadovoljan izgledom tima i novim podmađivanjem, posle čega neće biti konkurentan kao što nije bio prošle sezone kada je bio treći u Erediviziji i opet nastavio prodaju. Takođe, Srbin je bio razočaran odnosom novog sportskog direktora Svena Mislintanta prema njemu.

Usledio je rastanak godinu dana pre nego što je ugovorom bilo dogovoreno sporazumom, posle čega se javio Tadić video porukom. - Odluka da napustim klub je bila teška. Ipak, verujem da je ovo pravi momenat. Mislim da je to dobra stvar ne samo za mene već i za klub, kako bi imali novi početak - rekao je Tadić.

Za pet godina među Kopljanicima osvojio je šest trofeja, među kojima su tri titule šampiona Holandije, uz polufinale Lige šampiona.

- Vreme koje sam proveo u Ajaksu i uspehe koje smo proslavili daje mi neopisiv osećaj koji nikad pre nisam iskusio u karijeri. Hteo bih da se zahvalim svim navijačima na prelepom zajedničkom vremenu. Ako je do mene, ovo nije konačno zbogom. Uvek ću biti igrač Ajaksa i nadam se skorom povratku u Amesterdam, u drugačijoj ulozi, trenera - završio je Tadić. I prošle sezone je Tadić bio najbolji igrač Kopljanika, uopšte i cele holandske lige, da bi na kraju čitavog mandata ostavio učinak od 105 golova i 112 asistencija na 214 utakmica.

BONUS VIDEO:

00:25

Auuuu, koliko u svetu cene kapitena Srbije: Dušan Tadić u odabranom drustvu u Dohi

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.