TERZIĆ BI DA SAČEKA DA ERAKOVIĆU SKOČI CENA: "Bliži je ostanku nego odlasku, ali..." (VIDEO)
Strahinja Eraković, Foto: EPA/Christian Bruna

dilema

TERZIĆ BI DA SAČEKA DA ERAKOVIĆU SKOČI CENA: "Bliži je ostanku nego odlasku, ali..." (VIDEO)

Propadaju igrači, ne igraju, a treniraju sa timom - rekao je generalni direktor Zvezde o potencijalnoj dvojnoj registraciji

Objavljeno: 12:31h

Crvena zvezda je počela letnje pripreme, novi trener Barak Bahar se predstavio igračima, od kojih je imao 25 na raspolaganju - osmorica će se priključiti kasnije.

Nakon toga, generalni direktor Zvezdan Terzić za medije je govorio o planovima u novoj sezoni, transferima igrača, ko će doći a ko otići...

Glavna tema kada su u pitanju potencijalni odlasci je, prirodno, Strahinja Eraković koji je u petak postigao prvi gol u dresu reprezentacije Srbije. Terzić smatra da će klub moći više da zaradi na njemu u januarskom prelaznom roku.

- Postoji ponuda za Erakovića, još smo u dilemi da li da ga pustimo. Sigurno je da ćemo ove ponude imati i u decembru, kada bude imao šest mečeva više u LŠ i za reprezentaciju. Bliži je ostanku nego odlasku, ali moramo da čujemo i njegove želje.

FK Crvena zvezda, Strahinja Eraković
foto: FK Crvena zvezda

A kada je u pitanju Aleksandar Dragović, stav je nepromenjen:

- Sa Dragovićem sam obavio razgovor. Stav kluba i stručnog štaba je da je on neophodan i da treba da ostane po svaku cenu.

Dotakao se generalni direktor Zvezde i potencijalnog problema sa strancima.

- Taj limit od četiri stranca ne vodi ničemu i nadam se da će ljudi koji vode FSS proširiti ili ukinuti broj stranaca. Mislim da ćemo se ipak uklopiti. Ovom politikom samo se podiže cena starim srpskim igračima koji ne vrede te pare koje dobijaju. Meni je želja da se poveća broj bonusa na dva ili tri. Da nateramo klubove da forsiraju mlade igrače. I limitom mladih igrača otvara se prostor starim srpskim igračima. Imam informaciju čelnika FSS da će dvojna registracija biti uvedena. Propadaju igrači, ne igraju, a treniraju sa timom.

Ne sumnja da će Zvezda biti šampion Srbije i za godinu dana.

- Iskren da budem, Zvezda je toliko odmakla svima da ne vidim konkurenciju. Možda ovo nije sportski da kažem, ali ako ćemo da budemo realni niko ne može da nam parira. Ni sportski, ni organizaciono, ni finansijski. Zvezda će prihodovati 55 miliona evra, to ne može niko. I to 50 iz inostranstva. Taj sistem u Srbiji ne može da prati niko - samouveren je Terzić.

Bonus video:

00:21

Jokić se vratio pred poslednju trku

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.