VELIKI PREOKRET UKRAJINE U SKOPLJU: Englezi i Francuzi se igrali, remi tzv. Kosova i Rumunije!
Viktor Cigankov (Ukrajina), Foto: EPA/Georgi Licovski

kvalifikacije za euro 2024.

VELIKI PREOKRET UKRAJINE U SKOPLJU: Englezi i Francuzi se igrali, remi tzv. Kosova i Rumunije!

Pobede su ostvarili i Švajcarska, Danska, Grčka, Turska, Jermenija...

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Finske pobedila je danas u Helsinkiju selekciju Slovenije sa 2:0, u utakmici trećeg kola Grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Strelci za pobednički tim bili su Joel Pohjanpalo u 13. i Oliver Antman u 64. minutu.

Finska je upisala drugu pobedu u kvalifikacijama i trenutno je prva na tabeli sa šest bodova, koliko ima i drugoplasirana Slovenija.

Finska će u narednom kolu dočaketi San Marino, dok će Slovenija ugostiti Dansku.

Fudbaleri Engleske savladali su Maltu sa 4:0 u okviru grupe C.

Golove za Albion su postigli Alegzender-Arnold, potom Hari Kejn, dok je vodeći bio autogol koji je postigao Ferdinando Arap. U drugom poluvremenu su gosti spustili ritam utakmice i do kraja meča postigli još jedan gol. Loptu u mrežu je smestio Kalum Vilson.

Englezi posle ove pobede stigli su do devetog boda i dalje su na maksimalnom učinku, dok sa druge strane ekipe Malte i dalje nema bodove u ovoj grupi.

Veliki preokret su napravili fudbaleri Ukrajine koji su na kraju slavili u Skoplju protiv Severne Makedonije sa 3:2.

Veličanstveno prvo poluvreme reprezentacije Severne Makedonije krunisano je sa dva gola. Prvo je u 31. minutu pogodio Enes Bardi, a samo osam minuta kasnije je loptu u mrežu poslao Eljif Elmas.

I kada su svi mislili da će to biti velika pobeda, Ukrajina se vratila iz minusa.Prvo je Zbarnji smanjio rezultat u 62. minutu, ubrzo je Jevhen Konopljanka izjednačio rezultat, a totalni preokret smo videli u 83. minutu kada je Viktor Cigankov pogodio mrežu gola Makedonaca.

Treba reći i da su Makedonci od 73. minuta igrali sa igračem manje zbog crvenog kartona Visara Musliua.

Ovo je bila prva pobeda Ukrajinaca, koji su se tako izjednačili na tabeli sa Severnom Makedonijom i Italijom koji imaju tri boda.

U grupi B Francuska je u Portugalu igrala protiv Gibraltara i očekivano odnela sva tri boda.

Aktuelni vicešampioni sveta su moglo bi se reći sa pola gasa stigli do nove pobede u ovim kvalifikacijama.

Didije Dešan nije se kockao i na teren je izveo najjači mogući sastav sa svim zvezdama tima.

I posle samo tri minuta igre su stigli do prvog gola preko Olivije Žirua. Prvi gol je postignut na početku prvog dela, a drugi u samom finišu, kada je u nadoknadi vremena Kilijan Mbape povisio rezultat.

U drugom delu meča je konačan rezultat meča postavio Ajmen Muehi.

Francuska je tako ostala na maksimalnom učinku posle tri kola i bez primljenog gola, Gibraltar je sasvim suprotno posle tri kola bez bodova i bez postignutog gola.

U drugom meču ove grupe reprezentacija Grčke je ostvarila veliku pobedu nad Irskom od 2:1 i tako napravila važan korak ka plasmanu na EURO 2024.

Na stadionu OAKA u Atini, Anastios Bakasetas je u 15. minutu doveo Grke u vođstvo. Nije dugo trajala prednost Helena, jer je u 27. minutu Nejtan Kolins poravnao rezultat. Tim rezultatom se završilo prvo poluvreme, a na startu drugog tačnije posle četiri minuta igre je Jorgos Masuras vratio prednost Grčkoj, koja je ostala do kraja meča.

Grčka je tako stigla do šestog boda i gol razlike od 5:1, nekadašnji prvaci Evrope su sada zaseli na drugo mesto u grupi i sledeći susret će igrati za tri dana protiv Francuza. Sa druge strane Irci i posle dva odigrana kola i dalje nemaju bodove.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.