NIJE SAMO ZBOG 600 MILIONA: Benzema došao u Al-Itihad jer mu je "važno da bude u muslimanskoj zemlji"!
Karim Benzema, Foto: jorge ferrari / AFP / Profimedia

vernik

NIJE SAMO ZBOG 600 MILIONA: Benzema došao u Al-Itihad jer mu je "važno da bude u muslimanskoj zemlji"!

Voleo bih da tečno govorim arapski, Meka je blizu mesta u kom ću živeti, tako da se ovde osećam na svom - rekao je Francuz prilikom obraćanja navijačima

Objavljeno: 09:17h

Karim Benzema je istakao glavni razlog za dolazak u saudijski Al-Itihad.

Kapiten i dugogodišnji golgeter Real Madrida, i aktuelni vlasnik Zlatne lopte, iznenadio je mnoge kada je napustio "kraljevski klub".

- Želeo sam da završim karijeru ovde, ali otvorile su se neke nove prilike za mene - rekao je Francuz na oproštaju od Reala.

Jasno je bilo da je ta "nova prilika" basnoslovni ugovor koji su mu ponudili sve ofanzivniji Saudijci - plata od 600 miliona evra za tri sezone. Ali, Benzema tvrdi da je nešto drugo bilo presudno.

Predstavljen je pred prepunim stadionom 'Kralj Abdulah', a okupljenima je rekao da je oduševljen što je došao u Saudijsku Arabiju.

- Ovo je mesto gde želim da budem. Odlučio sam se za Saudijsku Arabiju pre svega zato što je muslimanska zemlja i prelepa je. Za mene je važno da budem u muslimanskoj zemlji. Voleo bih da tečno govorim arapski, Meka je blizu mesta u kom ću živeti, tako da se ovde osećam na svom - rekao je Francuz prilikom obraćanja navijačima.

Benzema (35) je rekao da želi da pomogne Al-Itihadu da se podigne i dodao da se raduje što će igrati i protiv dugogodišnjeg saigrača iz Reala Kristijana Ronalda, koji je član Al Nasra.

- Želim da podignem ime kluba, uprkos tome što je već visoko, jer je drugi najuspešniji u ovdašnjem fudbalu posle Al-Hilala. Tu je Kristijano Ronaldo s jedne strane, a s druge sam ja. To će sigurno uticati da saudijski fudbal napreduje. Osećam se dobro i srećno, zadovoljan sam zbog dolaska u legendarni klub. Naravno, to je za mene novi izazov, novi život i jedva čekam da počnem sa treninzima - zaključio je Benzema.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.