BENZEMA POTPISAO: 200 miliona evra za tri sezone i 'Ćao, Madrid!'
Karim Benzema, Foto: EPA/Daniel Gonzalez

lova do krova

BENZEMA POTPISAO: 200 miliona evra za tri sezone i 'Ćao, Madrid!'

Osvajač Zlatne lopte je prethodnih 14 godina bio član Reala

Objavljeno: 13:34h

Francuski fudbaler Karim Benzema potpisao je trogodišnji ugovor sa saudijskim Al-Itihadom, prenela je danas agencija Frans pres.

Informaciju o prelasku Benzeme u tim iz Džede potvrdio je AFP-u klupski izvor.

Osvajač Zlatne lopte je prethodnih 14 godina bio član Real Madrida, a sa španskim timom je pet puta bio prvak Evrope i sveta, uz četiri titule u Primeri.

Poslednji meč za Real 35-godišnji napadač odigrao je u nedelju protiv Atletik Bilbaa (1:1), a upravo je Benzema sa penala bio strelac jedinog gola za madridski tim.

Pored Reala Benzema je bio član i francuskog Liona. U novom klubu, Benzema bi mogao da zaradi 200 miliona evra, računajući bonuse.

- Ovo je tužan dan za mene jer napuštam klub i to me boli. Želeo sam da završim karijeru ovde, ali otvorile su se neke nove prilike za mene. Madrid će uvek biti moja porodica. Hvala i navijačima, iskreno vam hvala na svemu - rekao je Benzema na oproštaju od Reala.

Odavno se priča o mogućem odlasku Lionela Mesija u Al-Hilal, a s obzirom da je javni investicioni fond Saudijske Arabije sa 75 odsto akcija vlasnik i Al-Nasra, Al-Atihada i Al-Hilala, a istovremeno drži 80 odsto akcija Njukasla, pominje se mogućnost da vremešni asovi Ronalo, Mesi i Benzema završe među "Svrakama" na pozajmici, u Prmeijer ligi.

Bonus video:

00:53

Radost Argentinaca posle gola Mesija!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.