KOJA JE TAJNA MESIJA I RONALDA? Jedna NAMIRNICA je zaslužna za DUGOVEČNOST slavnih asova
Mesi i Ronaldo, Foto: EPA-EFE/STR

otkriveno!

KOJA JE TAJNA MESIJA I RONALDA? Jedna NAMIRNICA je zaslužna za DUGOVEČNOST slavnih asova

Čovek koji ih jako dobro poznaje izneo detalje

Objavljeno: 10:41h

Najbolji svetski sportisti posebnu pažnju posvećuju načinu ishrane, a moderni sport iz godine u godine zahteva još više posvećenosti i istrajnosti.

Nutricionisti imaju ogromnu ulogu u svetu sporta, a nama običnim "smrtnicima" bude neshvatljivo šta se nalazi na meniju svetskih zvezda.

Novak Đoković je potpuno promenio način života kada je odlučio da izbaci gluten iz ishrane, a potom su usledili najveći uspesi njegove karijere.

Sada su španski mediji otkrili i tajnu najboljih fudbalera sveta. Pre svih Kristijana Ronalda, Lionela Mesija i Karima Benzeme, inače osvajača "Zlatnih lopti".

Kristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldofoto: Printscreen/youtube/Cristiano Ronaldo

Njihov nekadašnji privatni kuvar Alberto Mastromateo podelio je jednu od najvažijih namirnica, koja je sve popularnija u svlačionicama širom sveta.

Naime, radi se o morskoj travi, koja u poslednje vreme doživljava povećanje potrošnje na teritoriji SAD i zbog svojih nutritivnih vrednosti koje nekadašnjim osvajačima Zlatne lopte omogućavaju da i u kasnim 30-tim godinama pružaju partije iz vremena kada su bili u zenitima karijere.

Morske alge poznate su po tome što pomažu u održavanju čistoće okeana, a uz to imaju i sedam puta više proteina od mesa, ribe ili povrća. Takođe, u sebi sadrže vitamine A, B1, B2, C, D, E, kao i kalcijum, gvožđe, vlakna i kalijum, što igračima daje dodatnu energiju za utakmice i treninge.

Lionel Mesi
Lionel Mesifoto: EPA/Raul Martinez

- Morske alge sadrže veliku nutritivnu vrednost. S malom količinom dobijate puno biljnih proteina koje telo apsorbuje čak bolje od životinjskih - rekao je Mastromateo.

Ove trave, takođe, ubrzavaju i metabolizam, pa pomažu i pri skidanju kilograma.

- Mnogo verujem u izuzetnu nutritivnu moć algi jer su izvor omega 3 poli-nezasićenih masnih kiselina i drugih zdravih lipida, ali i vitamina i antioksidansa. Zato gotovo u sva svoja jela uključujem ovu vrstu hrane - završio je Mastromateo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.