"ZAŠTO BAŠ MENI? ŠTA SAM SKRIVIO DA ME BOG TAKO KAZNI?" Reči Peđe Mijatovića gađaju pravo u srce! (VIDEO)
Predrag Mijatović, Foto: Starsport©

potresno!

"ZAŠTO BAŠ MENI? ŠTA SAM SKRIVIO DA ME BOG TAKO KAZNI?" Reči Peđe Mijatovića gađaju pravo u srce! (VIDEO)

Proslavljeni fudbaler je ispričao tužnu životnu priču

Objavljeno: 12:05h

Legendarni fudbaler Peđa Mijatović je doživeo tešku porodičnu tragediju kada je 2009. godine ostao bez sina Andreja kojeg je dobio u braku sa Elenom Karaman Karić.

On se borio sa teškom neizlečivom bolešću, nakon koje je preminuo u četrnaestoj godini, uprkos velikim naporima lekara.

U razgovoru za TV "Una" i emisiju "Una, due, tre", Mijatović je otkrio da je bio u stanju šoka kada je saznao da sa njegovim sinom nešto nije bilo kako treba.

- U takvim situacijama kada vam se desi da dobijete vest da sa vašim detetom nešto nije u redu i da su prognoze dosta negativne što se tiče njegove bolesti i njegovog razvoja, onda je to uvek šok. Zašto baš meni? Šta sam ja to skrivio da me Bog tako kazni? Onda shvatiš da se to dešava milionima ljudi, što ti u tom trenutku ne znaš - izjavio je Mijatović za TV "Una".

Sa tugom u glasu se podseća svih momenata koje je prošao sa malim Andrejom.

- On je otišao još pre 14 godina, puno je vremena prošlo, ali to je roditeljski. Bez obzira na karijeru, bez obzira na sve, mislim da je za svakog roditelja isključivo jedina najvažnija stvar da deca budu zdrava. Da li će biti odlikaši ili ne, da li će biti uspešni u životu i napraviti karijere to je bitno, ali to je sekundarno. Najvažnije je da su zdrava, da su tu, da mogu da pričaju, da mogu da te zagrle, da mogu da te pitaju, da možeš da ih pitaš, da mogu da ti odgovore i to je ono što je najbitnije - rekao je Peđa Mijatović.

Otkrio je i da su lekari prognozirali da će njegov sin poživeti maksimalno sedam godina, ali da je on razbio sve prognoze i živeo duplo više.

- Kad se rodio, meni je rečeno da će njegov život maksimalno potrajati do sedme godine uz puno sreće. Evo da vam kažem jednu stvar, on je živeo 14 godina. On je fenomen! Ne postoji veći borac od njega. On je prevazišao sve prognoze sa velikim problemima i operacijama. On je živeo duplo više nego što su bile prognoze, meni je to za oca bilo fenomen, jer se borio. Ako je mogao da se bori on, zašto ne bi mogli da se borimo svi mi oko njega? Ne razmišljate šta će da bude sutra, za šest mesesi... Jednostavno, od njegove sedme godine svaki njegov dan je bio, ono, vidiš ga, super je, nema krizu, ma fenomenalo - otkrio je legendarni fudbaler.

Kaže Mijatović da nikada nije bilo lako. Andrej nije mogao ni da hoda, ni da priča...

- Andrej nikada nije hodao, nikada nije trčao, nikada nije pričao. Ima par nekih stvari koje smo mi tumačili da govori to što mi mislimo da govori. Kad je bio bez kriza, bio je jedan nasmejan dečkić i to ti ostane u sećanju. Naravno, ostaju ti i te grozne stvari u sećanju, ali uvek se boriš da te lepe stvari pobede one loše - otkrio je i one manje lepe stvari Mijatović.

Predrag Mijatović
Predrag Mijatovićfoto: Profimedia

Rekao je da bi menjao sve golove i pobede za to da njegov sin sada bude živ i zdrav.

- Eto, ja bih apsolutno sve dao da je on rođen kako treba, da je danas veliki momak sa 28 godina, da ima svoju porodicu. To bih uradio, ali je nemoguća misija - zaključio je Mijatović za emisiju "Una, due, tre".

(Espreso/Una)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.