MILOJEVIĆ O PROBLEMIMA SRPSKOG FUDBALA: Ne valja da Zvezda ne izlazi iz Beograda i derbi bez publike (FOTO)
Miloš Milojević, Foto: FOTO: FK Crvena zvezda

pred tsc

MILOJEVIĆ O PROBLEMIMA SRPSKOG FUDBALA: Ne valja da Zvezda ne izlazi iz Beograda i derbi bez publike (FOTO)

Pitamo se, ali se pita i protivnik. Međutim, daćemo sve od sebe da iskoristimo prvu meč loptu i osvojimo titulu, rekao je trener tima sa Marakane

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu od 18 časova dočekuju TSC iz Bačke Topole i ako dođu makar do boda, osvojiće 34. titulu šampiona Srbije.

To će biti šesti uzastopni trofej prvaka naše zemlje, a treneru Milošu Milojeviću prva i gotovo sigurno jedina pošto na leto kormilo preuzima Barak Bahar.

Barak Bahar i Miloš Milojević
Barak Bahar i Miloš Milojevićfoto: Starsport©

Mladi stručnjak strateg je jedinog neporaženog sastava u evropskim ligama, uz najbržu titulu u istoriji kluba i najveću razliku na drugoplasiranog u Evropi.

Ipak, izgleda da to nije dovoljno da se ostane na Marakani i za grupnu fazu Lige šampiona, a pred meč odao je priznanje rivalu.

- Pitamo se, ali se pita i protivnik. Međutim, daćemo sve od sebe da iskoristimo prvu meč loptu i osvojimo titulu. Pratio sam im utakmice, igraju dobro, uigrani su i imaju kontinuitet od godinu i po dana igranja u identičnom sastavu. Neće srljati, ali će pokušati da nas kazne i osvoje tri boda. Dobro su izbalansirani i sem dvojice mladih igrača, svi drugi su u dobrim takmičarskim godinama. Trener Lazetić ih je sjajno posložio. Prete brzinom, posedom, prekidom, kažem, vidi se pečat trenera i ukomponovanost - počeo je Milojević.

Žarko Lazetić i Miloš Milojević
Žarko Lazetić i Miloš Milojevićfoto: Starsport©

Izdvojio je i nekoliko imena u taboru protivnika.

- Imaju peh da neće moći da im igra Ratkov koji nam je dao gol u Bačkoj Topoli i koji je nesumnjivo kvalitetan igrač, o čemu govori i veliko interesovanje za njega. Tu je i Stojić, reprezentativac, dobar u skok igri i organizaciji napada. Naravno, i Ilić koji baš dobro igra. Imaju dobru sezonu i ritam i drago mi je što su se pojavili neki drugi klubovi kao što su TSC i Čukarički, da ne bude stalno bitka između večitih - rekao je Milojević.

Petar Ratkov na utakmici TSC-a i Crvene zvezde u Bačkoj Topoli
Petar Ratkov na utakmici TSC-a i Crvene zvezde u Bačkoj Topolifoto: Starsport©

Govorio je i o večitom rivalu i večitom derbiju bez publike.

- To je loše. Pamtim derbi na JNA sa praznim tribinama kad sam bio pomoćnik Dejana Stankovića i nikako mi se nije svidelo. Uvek sam za to da igramo fudbal zbog navijača i da se predstavimo u što boljem svetu. Derbi bez publike nije derbi, ne znam da li je to zvanična odluka, ali ne šaljemo dobu sliku u svet. No, ima ljudi koji odlučuju o tome - istakao je Milojević.

Detalj sa prethodnog večitog derbija
Detalj sa prethodnog večitog derbijafoto: Starsport

Ne sviđa mu se što će njegovi izabranici samo jedan susret odigrati van Beograda do kraja sezone.

- Nismo mi tražili da to bude tako, nego je takav raspored. Svakako, prijatno nam je što smo tu i ne putujemo, ali za popularizaciju fudbala nije dobro. Treba fudbal da se igra u Nišu, Leskovcu, Vranju, Subotici, centralnoj Srbiji, da se to popularizuje… A to najbolje rade najveći klubovi. S jedne strane je dobro, s druge nije, ali ne mogu svi aspekti da se pogode - iskren je Milojević.

Na kraju, otkrio je da će do kraja sezone rotiarti, ali i pokušati da pruži što veću šansu mladim momcima.

- Neki su zaslužili da igraju malo više, neki ne. Sem Spajića mogu da računam na sve. Neki su u toj fazi kao Milunović, pa nisu spremni za 90 minuta, ali svi drugi su u trenažnom procesu. Što se tiče omladinaca, malo je nezgodno, jer su naši najspremniji talenti za seniorski fudbal već u Grafičaru. Nadam se da ćemo imati prostora da im dajemo šansu u kontiuitetu i da će kao Mituljikić u poslednjoj utakmici pokazati da zaslužuju još više da igraju. Tako da, nadam se da će skupiti dobre minute kako bi od letnjih priprema mogli ravnopravno da konkurišu sa starijim igračima. Dobar je momenat posle pauze i dobrog perioda rada da u najkvalitetnijem sastavu odigramo dve, tri utakmice. Uvek ima malo rotacija, ali neću menjati kompletnih 11 igrača, možda nekoliko - zaključio je Milojević.

Bonus video:

00:47

Delije pale zastave Rome

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.