POSLE 4,5 GODINE! Piksijeva Srbija uradila nešto na šta su navijači potpuno zaboravili (FOTO)
Slavlje fudbalera Srbije u Podgorici, Foto: Starsport©

KONAČNO!

POSLE 4,5 GODINE! Piksijeva Srbija uradila nešto na šta su navijači potpuno zaboravili (FOTO)

Prvi statistički podatak je da su "orlovi" posle 24 godine vezali dva trijumfa u prva dva kola bilo kojih kvalifikacija, a druga stvar je još bolja

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije na fantastičan način počela je avanturu u G grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

Prvo je savladana Litvanija 2:0 u Beogradu, a potom i Crna Gora u Podgorici istim rezultatom.

1 / 7 Foto: Starsport©

Posle ove dve utakmice, izdvajaju se dva bitna statistička podatka koji će značiti izabanicima Dragana Stojkovića Piksija.

Prvi je da je naš nacionalni tim posle 24 godine vezao dva trijumfa u prva dva kola bilo kojih kvalifikacija za veliko takmičenje.

1 / 5 Foto: Starsport©

Drugi je da su "orlovi" uspeli da dođu do dva susreta na kojima lopta nije završila iza leđa naših golmana, odnosno trenutno Vanje Milinković-Savića.

To je prvi put otkako je legendarni as Crvene zvezde došao na klupu u martu 2021. godine bez primljenog pogotka na dva meča zaredom.

Spustio rampu: Vanja Milinković-Savić
Spustio rampu: Vanja Milinković-Savićfoto: Starsport©

Ukoliko ne računamo duele sa Panamom i Dominikanskom Republikom u januaru 2021. godine kada su dres nosili igrači iz Superlige Srbije.

Mreža reprezentacije Srbije u dve vezane utakmice ostala je netaknuta u jesen 2018. godine kada su rivali bili baš Crna Gora i Litvanija, kao i Rumunija.

Detalj sa utakmice Crne Gore i Srbije
Detalj sa utakmice Crne Gore i Srbijefoto: Starsport©

To se dogodilo u Ligi nacija, a tada su rezultati bili isti kao u ovom "prozoru" kvalifikacija, dok je Rumunija u našoj prestonici došla do 0:0.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.