SRBIJA RUTINIRALA LITVANCE NA STARTU KVALIFIKACIJA: Tadić strelac i asistent, Samardžić debitovao! (VIDEO)
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

kvalifikacije za euro 2024.

SRBIJA RUTINIRALA LITVANCE NA STARTU KVALIFIKACIJA: Tadić strelac i asistent, Samardžić debitovao! (VIDEO)

Objavljeno: 22:55h
Liveblog
18:15h

Fudbalska reprezentacija Srbije je na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu odigrala utakmicu prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. protiv selekcije Litvanije i slavila 2:0 (1:0).

"Orlovi" su uz Mađarsku izraziti favoriti u grupi G gde su još Litvanija, Bugarska i Crna Gora kojoj Srbija gostuje u drugom kolu u ponedeljak.

Selektor Dragan Stojković Piksi je ipak zatražio oprez od svojih izabranika pred svaki meč, poučen lošim ishodom nakon drugačijeg pristupa duelima na SP u Kataru.

Piksi je najavio nova imena u utakmici sa Litvancima u kojoj će nacionalni tim pokušati da izbori prvo EP od daleke 2000. na kom je Jugoslavija doživela debakl od Holandije 1:6.

Tako je i i bilo, ali su meč ipak počele proverene snage, sa Mitrovićem i Vlahovićem u špicu. Malo iznenađenje je možda bio Marko Grujić u veznom redu, koji je odigrao odličan meč.

Posle mirnijeg početka pred oko 20.000 gledalaca, uglavnom mališana, "Orlovi" su počeli da pritiskaju. Već u 16. minutu odlična polukontra Srbije, lopta je stigla do Kostića na levom boku, u šesnaestercu, a on je divno po zemlji odigrao unazad do Tadića. Kapiten je preciznim udarcem matirao Bartkusa.

U 28. minutu prva, i velika prilika za Litvance. Lasickas je dobro centrirao i pronašao Paulauskasa koji je šutirao iz okreta, ali ga je Gudelj dobro izblokirao.

Pet minuta kasnije, minijatura Mitrovića - dva lepa driblinga pa udarac koji je izblokiran. Lopta je prošla malo pored leve stative Bartkusa. Posle kornera, Živković je šutirao s distance, a Grujić loptu petom skrenuo na stativu...

1 / 5 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Nije bilo izmena na poluvremenu, a prvi su zapretili gosti. Stvorila se rupa u našoj odbrani, Jankauskas je izbio sam ispred Milinković-Savića, ali je morao da ode malo u stranu i nije najbolje šutirao. Vanja je odbranio, pa uhvatio loptu.

Samo dva minuta kasnije - kazna. Mitrović je fino proigrao Tadića pred gol-aut linijom. Kapiten je zavrnuo loptu unazad, tik ispred peterca, gde je Vlahović udarcem iz okreta smestio u mrežu.

Sergej je ubrzo zamenio Vlahovića, a u 72. minutu u igru je ušao i debitant Lazar Samardžić, umesto Tadića. Minute je kasnije dobio i Joveljić, a "Orlovi" su mirno priveli meč kraju.

Izmena: 22:54h
22:39h

90+4. minut - kraj utakmice.

22:34h

90. minut - četiri minuta nadoknade. Srbija rutinski privodi meč kraju.

Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport/Peđa Milosavljević
22:30h

81. minut - Joveljić i Milenković su zamenili Živkovića i Mitrovića.

22:29h

72. minut - Lazar Samardžić je napravio svoj debi jer je zamenio kapitena Tadića. Ilić je takođe u igri, umesto Lukića.

Lazar Samardžić
foto: Starsport/Peđa Milosavljević
22:10h

63. minut - Sergej je ušao u igru umesto Vlahovića.

21:58h

53. minut - GOL - Mitrović je fino proigrao Tadića pred gol-auut linijom. Kapiten je zavrnuo loptu unazad, tik ispred peterca, gde je Vlahović udarcem iz okreta smestio u mrežu - 2:0!

21:55h

51. minut - Jankauskas je izbio sam ispred Milinković-Savića, ali je morao da ode malo u stranu i nije najbolje šutirao. Vanja je odbranio, pa uhvatio loptu.

21:51h

46. minut - počelo je drugo poluvreme, bez izmena.

21:22h

34. minut - posle kornera, Živković je šutirao s distance, a Grujić loptu petom skrenuo na stativu...

21:21h

33. minut - minijatura Mitrovića - dva lepa driblinga pa udarac koji je izblokiran. Lopta je prošla malo pored leve stative Bartkusa...

1 / 5 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević
21:16h

28. minut - prva, i velika prilika za Litvance. Laisckas je dobro centrirao i pronašao Paulauskasa koji je šutirao iz okreta, ali ga je Gudelj dobro izblokirao.

21:05h

16. minut - GOL - odlična polukontra Srbije, lopta je stigla do Kostića na levom boku, u šesnaestercu, a on je divno po zemlji odigrao unazad do Tadića. Kapiten "Orlova" je preciznim udarcem matirao Bartkusa (VIDEO).

Dušan Tadić
foto: Starsport/Peđa Milosavljević
21:02h

14. minut - prvi udarac u okvir gola i malo ozbiljnija prilika. Vlahović je dobio loptu i šutirao brzo iskosa sa dense strane, ali nije dobro zahvatio loptu.

20:49h

Pred sam početak utakmice održan je minut ćutanja u čast pokojnog Siniše Mihajlovića.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Starsport/Andrija Soković
Siniša Mihajlović, Fudbalska reprezentacija Jugoslavije, Fudbal
foto: JACQUES DEMARTHON / AFP / Profimedia
20:45h
00:12

Himna Srbije pred početak meča protiv Litvanije

Lepa atmosfera tokom intoniranja himni i idealni vremenski uslovi pred početak utakmice.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.