ITALIJANI HTELI SPEKTAKL PA SE OBRUKALI I UVREDILI ENGLEZE: "Potrošila sam 3.000 £ na ovo, tako sam ljuta!" (VIDEO)
Eleanor izvodi himnu, a Englezi u čudu, Foto: Printscreen/Twitter/@gavinqueeny

vidi šta sam ti uradio od himne

ITALIJANI HTELI SPEKTAKL PA SE OBRUKALI I UVREDILI ENGLEZE: "Potrošila sam 3.000 £ na ovo, tako sam ljuta!" (VIDEO)

Sama sam sve platila i nisam dobila ni peni - pravda se Eleanor

Objavljeno: 15:57h

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. već u prvom kolu su donele veliki derbi. Italija je dočekala Englesku na stadionu "Dijego Maradona" u Napulju gde Napoli ove sezone igra fenomenalno i na pragu je dugo čekane titule u Seriji A, ali i u četvrtfinalu Lige šampiona.

Ovoga puta, strastveni lokalni ljubitelji fudbala nisu mogli da uživaju u pobedi nad možda ne omrznutim ali svakako nemilim rivalom jer je "Gordi Albion" slavio sa 2:1 i tako ostvario prvu pobedu u Italiji još od 1961. - zanimljivo, i tad u Napulju.

Italijani su prvi put poraženi na svom terenu u kvalifikacijama za EURO od 1999.

Sem o utakmici, posle meča a i tokom njega, pričalo se mnogo o intoniranju himni koje su domaćini želeli da učine spektakularnijim pa su umesto jednostavnog (i očigledno najboljeg) izvođenja u smislu intoniranja muzike a prepuštanja pevanja svim prisutnim, angažovali profesionalne pevače i pevačice.

Italijanska pop pevačica Elinora je dobila čast da peva himnu Engleske ("God Save the Queen"), ali se sve završilo katastrofom jer je već na startu izgubila ritam i pogrešila je ceo tekst i intonaciju i ostavila engleske fudbalere u čudu a medije u besu.

Međutim, dan posle fijaska Elinora ističe da sve to što se dogodilo nije njena greška.

-Tako sam ljuta zbog svega što se desilo, jer sam želela da sve bude savršeno. To što se dogodilo nije moja greška. Ja sam više pop umetnica, a na terenu je postojao problem sa zvukom - rekla je Elinora za "Dejli Mejl" i dodala:

- Uvežbavala sam himnu dva puta na dan meča, zatim tri puta uveče, da bi se desio problem sa slušalicom. Čula sam muziku u uhu, ona je potom prestala, ponovo se vratila i čula sam je duplo. Jednostavno nije bilo sinhronizovano i bilo mi je jako teško da stignem. Pokušala sam da se prilagodim, ali je bilo kasno.

Priznala je Elinora da za ovaj nastup nije bila plaćena i da je sama pokrula troškove da dođe na utakmicu čak iz SAD.

- Cela stvar je iskrsla u poslednjem trenutku. Bila sam za vikend u Majamiju kada su me pozvali i pitali da li mogu da pevam nacionalnu himnu. Rekla sam da mogu, jer je to bila čast, pa sam uhvatila avion nazad za Italiju. Stigla sam u Rim, potom i kolima za Napulj. Sama sam sve platila i nisam dobila ni peni. Koštalo me je više od 3.000 funti i onda se ovo dogodilo. Nateraću svog menadžera da piše organizatorima i da im objasni koliko sam razočarana i ljuta zbog onoga što se desilo.

Ni Italijani nisu bili mnogo srećniji, himnu zemlje koja je bila domaćin ove utakmice su otpevali Điđi D'Alesio i reper (!) Klementino.

Nadajmo se da će utakmica Srbija - Litvanija pročći bez ovih eksperimenata i uz dostojanstven minut ćutanja pokojnom Siniši Mihajloviću.

Bonus video:

01:23

UEFA DOBILA OZBILJNU KONKURENCIJU! Stručnjak o narušavanju suštine: Klubovi sa tradicijom neće moći da igraju vrhunski fudbal!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.