ŠVAJCARCI MOGU I S DRUGIM TIMOM U NOVI SAD: UEFA isključuje Belorusiju iz kvalifikacija za EURO?!
Aleksander Čeferin, Foto: EPA/Paul Murphy

auh...

ŠVAJCARCI MOGU I S DRUGIM TIMOM U NOVI SAD: UEFA isključuje Belorusiju iz kvalifikacija za EURO?!

Stotinu poslanika iz svih političkih grupa tražili su od UEFA-e sredinom meseca da izbaci Belourusiju zbog veza sa Rusijom

Objavljeno:

Evropska fudbalska unija (UEFA) razmotriće na predstojećem sastanku Izvršnog komiteta 4. aprila moguće isključenje Belorusije iz takmičenja koja organizuje, posebno iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, prenela je danas nemačka televizija ARD.

- UEFA je dugo nameravala da razgovara o situaciji u Belorusiji na predstojećem sastanku - naveo je predsednik UEFA-e Aleksander Čeferin u pismu upućenom 100 poslanika Evropskog parlamenta u koje je uredništvo sportske redakcije televizije ARD imalo uvid.

To je direktan odgovor poljskom poslaniku Tomažu Frankovskom, članu Odbora za kulturu Evropskog parlamenta.

Stotinu poslanika iz svih političkih grupa tražili su od UEFA-e sredinom meseca da izbaci Belourusiju zbog veza sa Rusijom i zbog pitanja poštovanja ljudskih prava u zemlji.

- UEFA posmatra zabrinjavajući razvoj događaja koje ste pomenuli - odgovorio je Čeferin.

Aleksandar Čeferin, Aleksander Čeferin, Fudbal
foto: EPA/Christian Bruna

ARD je preneo da će pitanje o isključivanju Belorusije iz UEFA-inih takmičenja biti razmatrano na predstojećem sastanku.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će se održati od 14. juna do 14. jula sledeće godine u Nemačkoj, počele su ove nedelje.

Belorusija kvalifikacije počinje u subotu od 18 časova protiv Švajcarske, a utakmica će se odigrati na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, u Srbiji.

Rusija je izbačena iz međunarodnih takmičenja zbog rata u Ukrajini.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media