"ZVEZDA ZAOSTAJE ZA DINAMOM": Crveno-beli prepisuju od Hrvata, direktor otkrio KLJUČNI PROBLEM
Marakana, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

pravo u metu!

"ZVEZDA ZAOSTAJE ZA DINAMOM": Crveno-beli prepisuju od Hrvata, direktor otkrio KLJUČNI PROBLEM

Hrvatski klub već godinama jedan od rasadnika talenata

Objavljeno:

Direktor omladinske škole Crvene zvezde, Dragan Mladenović, pohvalio se da je njegov tim u poslednjih sedam godina proizveo igrače koji su doneli oko 40.000.000 evra u klub.

On je u razgovoru za Večernji list i istakao da na tom putu, crveno-beli teže onome što čini zagrebački Dinamo.

- Ne zvuči loše, zavisi iz kojeg ugla gledamo. Stanje te 2015. godine nije bilo na nivou koji taj klub zaslužuje. Uspeli smo da pomerimo stvari sa mrtve točke. Nisam zadovoljan do kraja jer puno je talentovane dece u Srbiji, kao i kod vas u Hrvatskoj. Hteo bih to da dovedem na nivo na kom je poslednjih godina radio Dinamo - priznao je Mladenović na početku razgovora, pa dodao:

- Poboljšali smo novčanu nadoknadu kada su talenti u pitanju. Dosta je igrača otišlo u ozbiljne klubove kao što su Mančester siti, Ajntraht Frankfurt, Fiorentina, Valensija... Možemo puno bolje. Klub raste i pomeramo granice, a uvek je opterećenje rezultatima.

Dragan Mladenović
Dragan Mladenovićfoto: FK Crvena zvezda

Kako je kazao direktor Zvezdine škole, saradnja sa Dinamom je dosta dobra, a više puta su zajedno tražili i rešenja nekih problema, jer je reč o istom području.

- Mi imamo sličan mentalitet. Ne upoređujemo se sa Špancima ili Italijanima. Dinamo je napravio sjajan posao prodajom mladih igrača. To je donelo puno benefita hrvatskom fudbalu, na klupskoj i reprezentativnoj sceni. To je posledica svega što je Dinamo radio u svojoj školi. Imamo dobru saradnju sa Dinamom, igrali smo dosta zajedničkih turnira. Probali smo da pronađemo zajedničko rešenje jer su u Dinamu i Zvezdi slični problemi. Sport ne poznaje granice i tim putem bi trebalo da idemo.

Na kraju razgovora, Mladenović je priznao i šta bi preuzeo od Dinama.

- Sigurno postoji. Na prvom mestu je promocija mladih igrača u prvom timu. Posledica su milionski transferi i tu Zvezda zaostaje za Dinamom - zaključio je Mladenović.

(Espreso/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.