BRUKAO SE U SRBIJI, A U NEMAČKOJ... Zvezdin PROMAŠAJ postao NAJBOLJI strelac Bundeslige, a onda je prišao Hrvatu...
Ailton u društvu Segunda Kastilja i Nikole Trajkovića, Foto: Starsport©

HIT PRIČA

BRUKAO SE U SRBIJI, A U NEMAČKOJ... Zvezdin PROMAŠAJ postao NAJBOLJI strelac Bundeslige, a onda je prišao Hrvatu...

Verder je tada imao strašan tim u kojem je stub odbrane bio Mladen Krstajić, dok su u napadu glavni bili Ailton i Ivan Klasnić

Objavljeno: 14:45h

Bivši reprezentativac Hrvatske Jurica Vranješ otkrio je jednu do sada nepoznatu anegdotu o svojim bivšim saigračima iz Verdera Ivanu Klasniću i Ailtonu.

Legendarni Brazilac je kasnije došao u Crvenu zvezdu, ali se na Marakani nije proslavio.

Ailton dok je nastupao za Zvezdu
Ailton dok je nastupao za Zvezdufoto: Starsport©

Ipak, svoje najbolje dane imao je u Bremenu, gde je igrao od 1998. do 2004. godine, a u sezoni 2003/04 bio je najbolji strelac Bundeslige sa 28 golova i pomogao je Verderu da stigne do titule ispred Bajern Minhena.

Ailton je te sezone postigao ukupno 34 gola u svim tamkičenjima i bio je proglašen za najboljeg igrača u Nemačkoj.

Verder je tada imao strašan tim u kojem je stub odbrane bio Mladen Krstajić, dok su u napadu glavni bili Ailton i Ivan Klasnić.

Ivan Klasnić
Ivan Klasnićfoto: Profimedia

- U tom trenutku kada je Ailton bio najbolji strelac sa 34 gola, ja mislim da je Klasnić njemu 25 golova namestio i još je on dao 15. I levom i desnom! U Leverkuzenu sam igrao sa Kirstenom i Berbatovom, u Štutgartu sa Kuranjijem i Mariom Gomezom koji je tada počinjao, u Verderu sa Kloseom i Aitlonom... Bili su tu Hugo Almeida i Nelson Hedo Valdez, od njih je Klasnić bio najkompletniji. Sa njim si mogao da odigraš i levom i desnom i glavom, bio je uvek spreman", ispričao je Jurica Vranješ, a onda otkrio do sada nepoznat detalj - Brazilac je Klasniću ponudio svoj trofej najboljeg strelca lige! "Kada je posle sa 34 gola bio najbolji strelac lige i kada je dobio onaj top kao trofej on je stvarno ispao fer. Došao je kod Klasnića i rekao ovo je tvoje - otkrio je Vranješ.

Klasnić je posle odlaska iz Verdera igrao za Nant i Bolon, a onda su mu krenuli ogromni problemi sa zdravljem.

Još dok je bio u Bremenu 2007. godine prvi put su mu otkazali bubrezi, a u nastavku karijere ti problemi samo su se nastavili. Srećom, sada je sve to iza njega.

- Onda mu se nažalost desilo to šta se desilo sa bubregom u najboljim godinama. Bio sam kod njega u bolnici, to je bilo gledaš ga pre nedelju dana na terenu i sada ovamo u bolničkoj odeći, operisan. Katastrofa. Nije uspelo, pa vadi to napolje, dve teške operacije, dve teške operacije - otkriva Vranješ.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.