NEOPOZIVA OSTAVKA: Dalje nije moglo, uzalud bila velika pobeda protiv Partizana!
Ljubomir Ristovski, Foto: Starsport©

promena na klupi

NEOPOZIVA OSTAVKA: Dalje nije moglo, uzalud bila velika pobeda protiv Partizana!

Ljubomir Ristovski rastao se sa ekipom Mladosti iz Novog Sada

Objavljeno: 12:17h

Posle poraza od Napretka, Ljubomir Ristovski podneo je neopozivu ostavku.

Poznati stručnjak, odmah nakon utakmice, saopštio je odluku igračima u svlačionici.

Nedugo zatim, na sastanku sa predsednikom Draganom Slijepčevićem, potvrdio je stav o neminovnom odlasku sa klupe novosadskog superligaša. Dalje nije moglo – prolećna serija ostala je zakucana na pobedi i četiri poraza. Istorijski trijumf na stadionu Partizana (4:0) nije dobio preko potrebnu nadogradnju.

Neuspesi u susretima sa TSC-om (1:2), Novim Pazarom i Napretkom (po 0:1), uz u Humskoj „anulirani“ od Javor Matisa (2:3), uslovili su rastanak prvog martovskog dana 2023. godine. Sa šefom struke, opremu je razdužio i prvi saradnik, Srđan Trailović.

FK Mladost GAT, Ljubomir Ristovski, Fudbal
foto: Starsport

Iza Ljubomira Ristovskog ostala je nezaboravna prvoligaška sezona. Trijumfalno je Mladost GAT, prvi put u istoriji, doveo do superligaške stanice, potom i neočekivano rešio da ode. Vratio se s prvim jesenjim kišama, od 23. septembra predvodio ekipu u 13 utakmica, ali… Velika pomeranja u oba transfer perioda, pogotovo zimskom, ostavila su dublji trag.

Tokom januara i s prvim februarskim danima, u Mladost GAT pristiglo je 13 novajlija. Uz 16 evidentiranih odlazaka, bila je to granica, posle koje nije moglo dalje. Otuda i odluka Ristovskog da se povuče i kormilo tima prepusti kolegi, spremnom da nastavi iscrpljujuću borbu za opstanak.

Mladost GAT, posle 24. kola, zauzima poslednje mesto na tabeli. Isti broj bodova (16) ima i pretposlednji Radnik, iznad su lučanska Mladost (20), niški Radnički i Spartak (22).

Novosađani, u ponedeljak, dočekuju niški Radnički, a naslednik Ljube Ristovskog na klupi, za sada, nije imenovan.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.